Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edblom flyttar till Ö-vik för spel i Björklöven

/
  • Pär Edblom, här i Leksand, är på väg norrut igen. Björklövens IF har kommit överens om ett kontrakt med Edblom.

Efter tio år utanför Örnsköldsvik flyttar den Modo-fostrade forwarden Pär Edblom hem igen.
– Det är något som funnits i bakhuvudet under hela karriären, säger Edblom.

Annons

Pär Edblom spelade SHL-hockey med Leksand säsongen 2013/2014. Den gångna säsongen blev det allsvensk hockey i Södertälje, och degradering till division 1. Nu vänder den Örnsköldsviksfostrade hockeyspelaren norrut och är klar för spel i Björklöven. Edblom vänder hem stärkt - trots den tunga säsongen för Södertälje.

– Det här är nog den säsong jag lärt mig mest av. Det har gått emot ganska mycket, nästan hela tiden. Jag har spelat i lag som gått bra, och gått långt men aldrig lärt mig så mycket som under den här säsongen.

Pär Edblom har Modo Hockey som moderklubb, men aldrig spelat i klubbens A-lag. Istället har det blivit 300 matcher i Hockeyallsvenskan och 53 matcher i SHL. Nu, efter tio år utanför Örnsköldsvik flyttar han hem till det hus som familjen skaffat sedan tidigare.

– Det känns bra att vara hemma igen. Det har blivit tio år på flykt så nu är man äntligen närmare Norrlandskusten igen, säger Pär Edblom och skrattar.

Målet har hela tiden varit att flytta hem till Örnsköldsvik någon gång i karriären.

– Det har ju varit så, och nu kan jag kombinera hockeyn med att bo hemma vilket känns fantastiskt bra.

Björklöven stod för en imponerad avslutning av Hockeyallsvenskan, och tog sig sånär vidare ända till direktkvalet mot SHL. För några veckor sedan gjorde också klubben klart med en ny tränare. Tommy Jonsson, tidigare SM-guldtränare i Brynäs.

– Det känns som att det är något på gång där uppe. Det såg man inte minst i vintras för Björklövens del. Det har varit lite neråt några år i Björklöven, men nu är det uppåt igen, drag kring hockeyn och mycket folk på matcherna.

I Björklöven finns många välbekanta ansikten för Pär Edbloms del, bland annat förre Modo-spelaren Tommy Wargh.

– Jag har ju spelat med Tommy Wargh, och även Niklas Johansson under juniortiden i Modo. Sedan tidigare känner jag också Jesper Thörnberg och Jon Palmebjörk så det känns roligt att spela med gamla lagkamrater och kompisar, säger Pär Edblom och fortsätter:

– Allt känns bra. Både när det gäller kompisar i laget, men också att flytta hem.

Ett flertal allsvenska klubbar har uppvaktat Pär Edblom, och det har också funnits ett visst intresse från SHL.

– Jag har haft bra alternativ, men Björklöven kändes bäst för oss - för hela familjen.

På torsdag kommer Pär Edblom upp till Örnsköldsvik igen, därefter väntar ett möte med Björklöven på fredag innan flyttlasset går till Örnsköldsvik på riktigt nästa vecka.

Mer läsning