Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömstarten: Johansson och Welch vinnare direkt som Modoiter

/
  • Abndreas Johansson blev en vinnare direkt som Modo-tränare.
  • Emil Pettersson jublar över ett av sina två mål.

Andreas Johansson och Noah Welch fick en drömstart hos sin nya klubb.
Modo luggade Färjestad på två poäng i Karlstad och många Modoiter lär ha sovit gott i natt.
Det här var en av Modos stabilaste insatser den här hösten.

Annons

Modo vann den oerhört svåra bortamatchen mot Färjestad. Maxim Lapierre tog hand om en retur i förlängningen och kunde se till att Modo fick med sig två blytunga poäng hem till Örnsköldsvik. På det stora hela inte helt orättvist, även om det var en del studspuckar som gick in för båda lagen.

– Ja, det var det och jag tycker faktiskt inte Färjestad skapade så mycket. Det var en del slumpmål som de fick, säger Johansson.

Andreas Johansson var alltså tillbaka i Karlstad med ett lag som haft en hemsk höst och som nu letar identitet, trygghet och ett fungerande försvarsspel.

Redan efter en vecka ser det ut som om Johansson och parhästen Fredrik Olausson kommit en bra bit på väg. Framför allt såg försvarsspelet stundtals riktigt stabilt och bra ut, och Modo orkade då också ställa om till snabba spelvändningar.

Att sedan lugga ett bra, stabilt och brett Färjestad på poäng i Karlstad är ingen enkelt uppgift.

– Men vi gör en bra prestation. Vi hittade en väg att vinna och försvarsspelet var väldigt bra. Speciellt då vårt box play-spel, säger Johansson till CMore.

Sett till enskilda spelare var det mest spännande att följa Noah Welch som gjorde sin första match som Modoit. Han har inte spelat en match på sju månader och han har sagt själv att han är rostig.

– Det är skönt att få spela igen, och det gäller att hålla det enkelt, sade Noah Welch till CMore och fortsätter:

– Det har varit en fantastisk första vecka i Örnsköldsvik och det har hänt en del, bland annat har vi bytt coach men killarna har svarat upp bra.

Noah Welch gjorde sin första match som Modoit alltså och då fick han ha ett C på bröstet.

– Men Byron (Ritchie) är vår kapten, men det är en ära att få vara kapten tills han är tillbaka, säger Welch till CMore.

Noah Welch mest istid av samtliga Modoiter, han fick spela i både över- och underlägen och han spelade smart och med pondus och tillsammans med Shaun Heshka bildade han ett stabilt backpar.

Men framför allt visade Welch stort lugn och hela Modos försvarsspel såg mycket bättre ut.

Och jo då, Welch var även inblandad i Modos segermål. Det var han som sköt ett skott i power play som Justin Pogge inte kunde hålla och Maxim Lapierre kunde peta in segerpucken.

Mer läsning