Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är tur ödet avgörs på planen

Annons

Med intrycken från segern mot Leksand intatuerade i närminnet är det nu meningen att vi ska samla ihop oss inför nästa avgörande match. Brynäs är sedan länge på plats i Göteborg för match mot Frölunda. 

Frölunda visade tåga i sin senaste hemmamatch mot Djurgården. Trots underläge kom man tillbaka i den tredje perioden och lyckades knipa en poäng. Det blev förlust på straffar, men sett över hur matchen inleddes är nog Frölunda innerst inne nöjda med en poäng. 

Lag som Frölunda brukar sällan förlora två matcher på rad på hemmaplan. En viktig påminnelse inför matchen. Å andra sidan har inte Brynäs radat upp särskilt många segersviter så låt oss hoppas att bägge lagen bryter sina traditioner. 

Brynäs avslutande period var vacker, tilltalande och kontrollerad. Kanske var Leksand lite för bleka, men det spelar ingen roll. Brynäs avslutade matchen riktigt bra. Däremot har Brynäs inte råd med en förstaperiod som den senast. 

Jag tror vi får se ett Brynäs som stampar gasen i botten. Att man går för första målet och hoppas det ska ge ett spelmässigt övertag.

Brynäs och Göteborg är lite av en tonårsflirt. Den stora lokala supporterklubben brukar göra ett bra jobb och personligen har jag bara goa erfarenheter av frölundas gubbar. Däremot har Brynäs aldrig vunnit när jag varit på plats i Scandinavium. Därför tar jag mitt mångåriga ansvar och tänker inte ens tanken om att vara på plats. 

Brynäs har en förstaformation som håller god klass. Personligen tycker jag att det ser ut som nyförvärven för säsongen ser mer bekväma ut under Thomas Berglunds ledning. Dom har lyft sig rejält. Mot Frölunda hoppas jag mycket på Daniel Brodin och Oskar Lindblom.

Jag är inte överraskad om dessa spelare åker hem med inspelade poäng. Om sedan Brynäs gör detsamma återstår att att se. 

Ibland hör jag människor tro på ödet. Det är tur att Brynäs öde vilar i händerna på spelarna och att ödet ska avgöras på planen.

Tre saker inför matchen

Släpp inte blicken på Tomáš Slovák. Han kan vara skillnaden bakåt.

Släpp inte blicken på Oskar Lindblom. Han kan vara skillnaden framåt. 

Släpp inte blicken på Andreas Johnsson. Han kan vara skillnaden mellan poäng och det där alternativet vi inte vill prata om. 

Mer läsning