Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför fick Kyle Wilson sparken: "Per Svartvadet var inte involverad"

/

Kyle Wilson har avböjt Sportens samtal och sms sedan dagen han lämnade Modo i mitten av december.
Men nu, en och en halv månad efter beskedet, har 31-åringen hört av sig. I ett mejl berättar han om varför han tvingades lämna Modo Hockey.
"Jag fick höra att det var ett beslut av tränaren och Per (Svartvadet) var inte involverad.", skriver Wilson.

Annons

15 december slog en hockeybomb ned i Örnsköldsvik. Kyle Wilson, stjärnvärvning inför säsongen, fick sparken av Modo efter endast 22 spelade matcher. 31-åringen hade då gjort 13 poäng och var en av lagets poängstarkaste spelare.

Per Svartvadet motiverade beslutet för Sporten med att Modo behövde en förändring.

– Vi ser hela tiden över truppen. Och nu är det matchbreak, nya tränarna har varit med ett tag och vi försöker hela tiden förbättra situationen och göra det som är rätt på kort och lång sikt för Modo, sade Modos general manager då.

LÄS MER: Modo bryter med Kyle Wilson

Sedan dess har Sporten försökt nå Kyle Wilson för en kommentar utan framgång. Samtidigt har Modo inte velat kommentera Wilsons avsked mer än att klubben sparkade honom för att en förändring behövde ske.

En och en halv månad efter nyheten väljer Kyle Wilson nu att gå ut med ett uttalande. Under söndagskvällen hörde kanadensaren av sig via mejl.

Ett mejl som Sporten i samråd med Wilson valt att publicera.

"Jag ville gå ut med ett uttalande om avskedet från Modo eftersom att det sagts saker nyligen, till och med av mina tidigare lagkamrater, som får mig att tro att de blivit grovt felinformerade.

Min familj och jag blev chockade och ledsna när vi fick veta att Modo inte längre ville att jag skulle vara en del av deras hockeylag. Min fru och jag hade faktiskt veckor innan beskedet diskuterat att det skulle vara bra för oss att nå en långsiktig överenskommelse eftersom att staden var en fantastisk plats för vår dotter att växa upp i. Medan andra nyförvärv blev petade och bänkade i flera matcher fick jag mycket speltid och jag fick inga indikationer på att någon skulle vara missnöjd med mig. Jag visste att när Byron (Ritchie) skulle vara tillbaka från sin skada skulle det skapa ett överflöd på centerpositionen och min roll skulle därför förändras. Men jag trodde aldrig, inte ens för en sekund, att förändringen skulle innebära att jag skulle behöva söka mig till ett annat lag och att familjen skulle behöva flytta igen.

Jag tycker att Modo är en extraordinär organisation och jag har bara bra saker att säga om spelarna och Per (Svartvadet). De behandlade alltid mig som en familjemedlem och jag är ledsen över att vår tid tillsammans tog slut så tidigt. Jag önskar fortfarande att jag skulle fått chansen att få saker och ting att fungera men jag vet också att branschen fungerar så här och att ibland krävs tuffa beslut för att göra vad som är bäst för laget.

Jag önskar Modo det bästa för resten av säsongen och i framtiden."

LÄS MER: Ritchie tycker Modo gjorde rätt i att sparka Wilson: "Något måste hända"

I den efterföljande mejlkonversationen avböjer Kyle Wilson att medverka i en telefonintervju, utan han känner att mejlet räcker för att framföra hans bild.

"Jag ville först inte bli involverad och jag vill inte skapa några problem. Enda anledningen till varför jag hör av mig är på grund av några kommentarer från en tidigare lagkamrat.", skriver han.

LÄS MER: Welch om Wilson och Lapierres avsked

Kyle Wilson, som nu spelar för SCL Tigers i NLA, går till slut med på att svara på två frågor över mejl.

Vad sade Per Svartvadet till dig när du fick sparken, hur motiverade han beslutet?

"Jag fick höra att det var ett beslut av tränaren och Per var inte involverad."

Hur är din relation med Noah Welch, Maxim Lapierre och Byron Ritchie?

"Jag kom bra överens med alla de spelarna."

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo, Friska Viljor, Anundsjö eller Sollefteå GIF. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning