Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Connelly olycksgubbe när Malmö vände

Ett självmål av Brian Connelly sänkte Leksand i kvalpremiären.
Malmö vann med 4–3 och kopplade greppet om en SHL-plats.
– Malmö såg hetare ut än oss på slutet, säger Johan Rosén, assisterande Leksandstränare.

Annons

Redan efter 23 sekunder hade Malmös Frederik Storm ett rungande ribbskott, men i stället för ett tidigt ledningsmål för gästerna, så kunde Leksand ta ledningen efter 2.15.

Robin Gartner sköt, Tomi Sallinen tog hand om sargreturen, gick runt kassen, och la in pucken "köksvägen".

Malmö var val så bra som Leksand inledningsvis, men ju längre perioden led desto mer tog hemmalaget över, och skapade chanser för ett 2–0-mål.

Leksand fick tidigt i den andra perioden chansen i spel fem mot tre, och då kom 2–0-målet.

Hemmalaget tryckte tillbaka Malmö och när dessutom, förre Leksandsspelaren Eric Himelfarb, tappade klubban, så kunde Linus Hultström dunka in pucken.

Himelfarb skulle dock hamna i händelsernas centrum senare i matchen, och för honom då i positiv benmärkelse.

Först petade Björn Svensson in 1–2-reduceringen efter en rörig situation framför Leksandskassen och med fem sekunder kvar av perioden satte Himelfarb 2–2-kvitteringen i en snabb spelvändning.

Hemmalaget fick en bra start på den tredje perioden när Mattias Guter kunde slå in en målvaktsretur fram till 3–2 efter 1.23.

En fri Tomi Sallinen var sedan nära ett 4–2-mål efter 8.53, när han drog målvakten men kom ur vinkeln.

I stället kunde Eric Himelfarb kvittera fyra minuter senare med ett distinkt avslut bakom Oscar Alsenfelt i hemmakassen.

Och med bara 90 sekunder kvar av den tredje perioden kom Malmös segermål, när Mattias Persson sköt och Leksandsbacken Brian Connelly, i ett försök att slå undan pucken, fumlade in den i egen kasse.

– Det är lite otur på sista målet, men det är även ett mindre bra arbete från vår sida högre upp i banan. Vi blir lite för passiva och ger Malmöspelarna utrymme och jag tycker även att vi såg lite rostiga ut, säger Rosén.

Både Jens Bergenström och Ryan Russell utgick under matchen, men något besked om deras hälsotillstånd gick inte att få på söndagskvällen.

Mer läsning