Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comebackande succébacken vill våga än mer

/
  • Backen Emil Djuse gjorde en stark comeback efter två matchers frånvaro på grund av halsfluss. En stark fyra blev betyget.

Klubbytet från Frölunda till Modo har givit Emil Djuse en rejäl boost.
I lördags mot Luleå var han gästernas bästa spelare som offensivt utmanande back.
– Det är så jag vill spela – och jag vill våga göra det ännu mer, säger 22-åringen som snittat nästan 18 minuter i istid på sina sju matcher.

Annons

Emil Djuse fick en flygande start för Modo. Han gjorde fyra poäng (två mål och två assists) på sina sex första matcher.

Tyvärr insjuknade han efter Skellefteåmatchen då han gjorde sitt andra mål i Modo-dressen.

– Jag åkte på halsfluss och fick både tränings- och matchförbud. Men nu känns det bra igen, hälsar Djuse dagen efter den knappa 1–2-förlusten uppe i Luleå.

Hela Modo-gänget fick träningsledigt under söndagen. Laget kom hem till Örnsköldsvik sent på natten.

Hur var känslan i gänget efter matchen?

– Det är klart att alla var besvikna över att vi inte kunde hålla i det spel vi hade i inledningen av matchen och under matchen mot Växjö. Men samtidigt tycker jag att vi inte tillät Luleå att komma till så värst farliga lägen utöver de powerplay-lägen de fick, svarar Djuse som själv ordnade till två powerplay-spel för sitt Modo.

Det ena i eget sarghörn, det andra efter en offensiv attack från backplats på offensiv blå.

– Det är väl så både jag och Modo vill att jag skall våga göra mer. Skridskoåkningen är ju min styrka och genom att utmana och göra sin gubbe skapar man ju bättre lägen, säger Djuse som fick ta plats i Modos powerplay i sista perioden.

Om jag säger att du har en spelstil som passar i PP?

– Det låter väl bra, tycker jag. Jag hoppas att jag får en plats i någon av de PP-uppställningar vi ska nöta med under veckan.

Hur skall Ni vända på förlusttrenden?

– Det tycker jag att vi visat att vi är på väg att göra. Vi känner att vi har kapaciteten, det gäller bara att våga nöta vidare på det spel vi tror på.

Utåt sett verkar det ha hänt en hel del med Modo´s försvarsspel sedan Johnsson tog över, men det tonar Djuse ned.

– Det är inga konstigheter. Vi skall inte chansa och stå upp, utan hellre backa hem och säkra. I egen zon skall vi ha koll på varsin kille och ligga riktigt nära dem så att de får lite tid med pucken när de väl får den. Det är rätt basic, alltså.

Men inte överbelasta lika mycket som tidigare?

– Nja, det beror på. Har de många spelare i hörnet kommer vi ju med minst lika många, svarar den lättpratade jämten som ser fram emot lite träning nu efter att ha varit borta ett par pass på grund av halsflussen.

Nästa match är nu på torsdag, hemma mot Färjestad. En speciell match för nye tränaren Per-Erik Johnsson från Värmland förstås.

En sak är säker i alla fall.

– Det håller inte att ta sådana onödiga utvisningar vi gjorde mot Luleå. Vi hakar ju oss ur matchen och straffar oss själva, summerade Johnsson efter det att tre av sju tvåminutersutvisningar varit för just "hooking" – däribland den som Luleå avgjorde på.

Mer läsning