Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bulans" order från båset gav seger till slut

/
  • Bulan Berglund fick fart på Brynäs med några rejäla order från båset.
  • Greg Scott signalerar för mål. Det som betydde 1–2.

Krampaktigt och utan finess i anfallen.
Men bra power play och några rejäla order från "Bulan" gav Brynäs en seger till slut.
– Det var dags för en uppsträckning, sa Brynäs tränare.

Annons

Det var länge trögt och tungt för Brynäs hemma mot Luleå. Gamle brynäsaren Johan Harju inledde målskyttet med att skicka in 0–1 i öppet mål, snyggt framspelad av Toni Rajala i slutet av första perioden.

0–2 var också en delikatess när Brynäs inte fick pucken ur egen zon och Peter Cehlarik kunde avsluta bakom Felix Sandström.

– Det var för mycket "bomull", menade tränaren Thomas "Bulan" Berglund som ett par minuter senare fick. Han tog time out 14.52 in på den andra perioden – och efter Bulans order vaknade hans grabbar till.

– Alla kände att energinivån inte var bra. Det var dags för en uppsträckning och det svarade alla upp på bra, menade Bulan.

Men det krävdes även flera Luleåutvisningar innan målnollan skulle spräckas.

För till slut kunde inte ens seriens bästa lag i box play stå emot. Jonathan Pudas sköt en lös puck i kortsargen och Greg Scott prickade in 2–1-reduceringen via Joel Lassinanttis skridsko.

Turligt förstås, men väldigt viktigt för Brynäs som hade fått häng.

– Det var en viktig reducering. Det hade varit tungt att gå in med 0–2 inför sista perioden, sa Bulan.

Och det skulle bli mer Brynäs. Två minuter in på den tredje perioden åkte gästernas Ilari Melart ut för en roughing och bara halvminuten senare missade Luleå i ett byte och var plötsligt fem utespelare på banan fast man egentligen bara fick vara fyra.

Spel fem mot tre för Brynäs gav, så som det ska, mål. Nick Johnson styrde snyggt in 2–2 på volley.

Av bara farten kom också 3–2. Och plötsligt hade allt vänt för Brynäs när bröderna Westerholm, Pathrik till Ponthus, gjorde som de brukade – mål.

Men Luleå gav sig inte och efter ett missförstånd i mittzonen kunde Lucas Wallmark skicka in 3–3 i krysset.

I förlängningsspelet tre mot tre var Brynäs hetare. Luleå drog ännu en gång på sig utvisning på grund av för många spelare på isen.

– Vi är bra i power play. Vi har två bra uppställningar som gör mål, sa Greg Scott som gjorde precis som senast mot Rögle – avgjorde i sudden.

– Kul att puckarna studsar lite min väg nu igen. Vi är svåra att slå och bra att vi ordnade två poäng i den här matchen, sa Scott.

TV: Stisse hissar och dissar från matchen

LÄS ÄVEN: Matchfakta och spelarbetyg från Brynäs–Luleå

Mer läsning