Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bulan-effekt" utan nån poäng

/

Visst var det ett intensivare Brynäs som visade upp sig i Vida Arena.
Någon "Bulan"-effekt blev det dock inte – i alla fall inte resultatmässigt.
– Men alla jobbade stenhårt och vi tar med oss många bra saker, säger Brynäs nye tränare Thomas "Bulan" Berglund efter 2–4-förlusten mot Växjö.

Annons

Efter att Tommy Jonsson fick sparken i måndags hade Brynäs nye huvudtränare Thomas "Bulan" Berglund tre träningar på sig att förbereda laget inför fredagens bortamöte med Växjö.

Och visst syntes det att tränarbytet har gett Brynäs extra energi.

Laget pressade Växjö högt upp och var precis så intensivt som "Bulan" och nye assisterande tränaren Petter Nilsson vill att laget ska vara.

Flera gånger i den första perioden var Brynäs på väg att göra matchens första mål – men den rätta skärpan i de avgörande momenten saknades.

– Vi måste vara lite noggrannare när vi får chanserna. Då vinner vi en sån här match, säger Brynäsforwarden Anton Rödin, som var allra vassast i bortalaget.

Brynäs kvitterade två gånger i matchen – direkt i den andra perioden och tidigt även i den tredje. Greg Scott vispade upp 2–2-pucken högt bakom Cristopher Nihlstorp i power play efter en utmärkt framspelning av Anton Rödin.

– Förstakedjan skapade mycket chanser och dom visade verkligen hur bra dom är. Det är en fantastiskt bra kedja, säger Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund, som mycket väl hade kunnat bli en vinnare i sin första match i Brynäsbåset och sin första match som huvudtränare i SHL.

– Vi kom ikapp två gånger, men tyvärr åkte vi på psykologiskt tunga baklängesmål. Dom gjorde 2–1 i slutet på andra perioden där jag tyckte att vi hade tagit över matchen och sedan kom 3–2-målet direkt efter vår andra kvittering. Därefter orkade vi inte riktigt.

"Bulan" var ändå belåten när han skulle summera sina intryck.

– Det här var en svår bortamatch. Jag tycker att det var många spelare som var riktigt bra, vi hade energi och visade glöd. Det finns vissa detaljer som måste bli bättre, men det är ingenting som är förvånande. I grova drag är jag nöjd med vår prestation.

Vad tar du främst med dig till matchen mot Leksand?

– Att alla svarade upp på det spel jag vill att vi ska spela. Alla jobbade stenhårt och så här ska det se ut i varje match. Jag är glad över att alla visade delaktighet och vilja.

– Vi kommer att gå igenom den här matchen nu och sedan ta med oss många positiva saker.

Anton Rödin:

– Vi gjorde en bra match, även om det var surt att förlora. Sett över hela matchen tycker jag att det är vi som har övertaget.

Vad i spelet var den största skillnaden mot tidigare?

– Det var väl aggressiviteten. Vi spelade väldigt aggressivt och det var nära att det betalade sig. Vi spelar annorlunda nu, det är inget snack om den saken.

I kväll väntar alltså det heta streckmötet med Leksand i Tegera Arena.

– Det gäller att vi är ordentligt på tårna, säger Anton Rödin.

Mer läsning