Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynästränare till Schweiz

/

Ex-brynäsares nya klubbadresser duggar friskt just nu.
Michael Sundlöv ny sportchef i SHL-klubben Karlskrona.
Och här – Niklas Gällstedt blir assisterande tränare i schweiziska Kloten.

Annons

Här är det en tränarkarriär som tar en intressant vändning utomlands.

Niklas Gällstedt har sedan 2010 jobbar i Brynäs, först med U16 och även TV-pucklaget och sedan J20-laget.

– Oerhört utvecklande. Men jag känner att jag vill vidare – och nu har jag fått en oerhört intressant chans, berättar Gällstedt, 48.

Han blir en av de assisterande tränarna i tidigare svenskklubben Kloten i Schweiz, och ska dessutom jobba även med klubbens J20-lag och vara ansvarig för utbildningen av unga spelare i klubben.

– Det känns som om det passar mig perfekt. Jag får jobba vidare med spelarutveckling, men samtidigt kliva in i båset på högsta nivå.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Jag vill ha det så, klubben vill ha det så. Nu får jag piskan på mig att leverera, och det gillar jag. Självklart ser jag det här som början på en ny tränarkarriär.

När Gällstedt bestämde sig för att gå vidare från jobbet i Brynäs, så tog han hjälp av en agent.

– Jag tänkte mig allsvenskan, kanske SHL – men när det här dök upp så var det bara att slå till.

Huvudtränare i Kloten är kanadensaren Sean Simpson som vid sin sida har Colin Muller. De båda startade förra säsongen i ryska Jaroslav, men fick gå därifrån – och tar nu hand om Kloten.

– Jag har fått bra kontakt med dem.

Kloten har vunnit titeln i Schweiz fem gånger, och dominerade med fyra raka mästerskap 1993–96 och har varit en klubb som producerat egna spelare under lång tid.

– Där har man tydligen tappat lite, och vill återta den positionen. Jag hoppas kunna hjälpa till med det, säger Gällstedt.

Han hade en lång karriär som back i Sverige med spel i Brynäs (mästare 1993), Södrtälje och även Leksand. Men hann även med en säsong i österrikiska Feldkirch.

– Lite tyska har jag med mig, men räknar med att det är engelskan som gäller i jobbet, berättar Gällstedt som börjar sitt nya jobb i juli.

– Det kan dock bli så att jag åker ned en gång även under J18-VM som går i Schweiz i april.

Mer läsning