Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbloggaren: Det modigaste laget har fattat poängen

Det har inte gått ett dygn sedan Thomas Berglunds Brynäs förlorade mot Växjö Lakers. Dom flesta av oss ansåg att Brynäs tagit ett steg framåt, men vad spelar ett steg framåt när det ändå inte gav några poäng?

Annons

Nåväl. Gårdagens match är spelad, poängen är fördelade och åt det går inget att göra. Däremot kan kvällens match mot Leksand påverkas. Ett Leksand som hade en kämpig torsdagskväll i Skellefteå. Det är med andra ord två lag som haft bättre självförtroende under säsongen.

Brynäs visade stort mod och vilja mot Lakers. Det finns all anledning att förvänta sig att modet och viljan idag ska kryddas med dom känslor som brukar infinna sig i matcherna mot Leksand. Jag tycker mig ha sett en tendens där matcherna skapat större känslor hos supportrar än hos spelare.

Nyckeln till poängframgång är inte kampen mellan lagens respektive förstalinorna. Matchen avgörs av dom andra formationerna och målvaktsspelet. Efter insatsen igår är Starkbaum alldeles säkert mycket laddad idag.

Ishockey ska vara roligt - och är det för det mesta - men idag handlar det om tabelläget, klubbmärket och känslor. Det är tur att det laget Brynäs som spelar på isen och inga andra.

Det lag som spelar mest avspänt skapar sig fördelar, det lag som har roligare än det andra ger sig själv chansen, men det lag som är modigast vinner poängen.

Tre saker inför Leksand - Brynäs

* Jag kan inte ljuga. Det finns matcher jag hellre vill att Brynäs ska vinna än andra. Den här vill jag vinna.

* Berglunds Brynäs borde passa Blomqvist. Visa det idag.

* Oskar Lindblom, Jens Lööke och Adam Brodecki. Namn på potentiella matchvinnare? Hoppas det.

ERIK SANDBERG

Mer läsning