Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbloggaren: De små segrarna avgör

Två matcher med Berglunds Brynäs är avklarade och än hur gärna jag vill berömma laget för det mod man visat och hur lyhörd man varit för nya instruktioner kvarstår ett dystert faktum. Inga poäng har hamnat i Gävle. 

Annons

Nu väntar HV71 på hemmaplan. Ett HV som inte firat triumfer under januari månad men som ändå knapprat till sig poäng dom senaste omgångarna. 

Hemmapremiär för Brynäs tränarduo väntar. Dom har arbetat hårt, spelat dom bästa hårt och senast mot Leksand var det nära att ge poäng då resterande formationer kunder producera tillräckligt för att åtminstone jag skulle tycka att Brynäs var värda åtminstone en poäng. Men skillnaden mellan att vara värd poäng och att ta poäng är stor när man läser tabellen. 

Det här blir en match då dom små segrarna i varje enskilt byte avgör. Tekningar, tacklingar och täckta skott måste vinnas av enskilda spelare - för laget.

Tre saker inför matchen mot HV71

*) Disciplin. Utvisningarna var för många senast. Inga ursäkter efteråt. Tack på förhand. 

*) I likhet med dom två senaste matcherna kommer det att avgöras av andra spelare än dom vi brukar hoppas på. Det är i det lilla, i varje byte, i varje period matcher avgörs. Inte bara genom vackra mål. 

*) Brynäs vinner målvaktskampen oavsett vem som står. Men vinner Brynäs resten? Jag hoppas det, jag hoppas verkligen det.

Mer läsning