Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbloggaren: "Ack Värmeland du sköna"

Annons

Match tre. Den avgörande. De spelare som ingår i det förlorade laget kommer att om några timmar inleda försäsongsträningen inför nästa säsong. Ingen spelare längtar dit. Därför kommer vi att få se spelare som gör allt de kan för att undvika just det.

Själv vill jag börja nynna på Ack Värmeland du sköna. 

De två inledande matcherna på den här matchserien har varit jämna. Faktiskt ännu jämnare än vad jag trodde innan och det trots att bägge matcherna gått till den plötsliga döden.

Jag hoppas på ett Brynäs som är något kyligare än vad man var i Gavlerinken. När Brynäs drev upp tempot hängde inte Färjestad riktigt med. Problemet var att Brynäs inte heller riktigt gjorde det.

Det vore önskvärt om Brynäs kunde kontrollera matchtempot på ett bättre sätt. Det är en vår detalj, men den kommer att avgöra. Om Brynäs kan reglera och ransonera sin aggressivitet och framåtanda kan densamma överraska Färjestad. Det kan locka fram något hos Färjestad. Det kan locka fram övermod, osäkerhet och utrymme för individuella beslut. Om så blir fallet vinner Brynäs. Tro mig.

Den spelare jag bäst tycker symboliserar vad jag menar är Tomáš Slovák. Han har förmåga att bedöma situationer tidigt. Han fattar beslut och agerar därefter. Han kan kontrollera passionen på ett bra sätt.

Det är det enda Brynäs behöver justera. Inget annat. Spela med det lag ni valt. Ge de för dagen heta spelarna den istid de förtjänar.

Brynäs har gjort två bra matcher mot Färjestad och det är väl klart att man kan göra en tredje. Gör man det kan Brynäs börja sälja biljetter till kvartsfinalspelet.

Jag tror på det här lagets möjlighet att nå slutspelet. Jag tror det så mycket att jag letat fram texten till Ack Värmeland du sköna. Vinner Brynäs den avgörande matchen ska jag inte bara nynna den melodin som en hyllning till laget. Jag ska brista ut i sång, jag ska fylla lungorna, jag ska dansa på gatorna, jag ska pussa den närmaste person jag möter. Jag ska göra allt det och lite till.

Låt det hända. Brynäs, jag och Ack Värmeland du sköna.

Nu Gävlar.

Tre saker inför match III mot Färjestad

Bill Sweatt har fått upp farten igen. Målet kan vara den sista tändningen han behöver för att bli matchseriehjälte.

Spela Brodecki och Lindblom tills dom stupar. Dom vill vinna det här mer än andra. Tro mig.

Alla skador på backarna har gett sömnlösa nätter, men ersättarna visade i match II att jag gjorde rätt i att sova lugnt inför den här matchen.

Mer läsning