Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vill vinna – då blir det Luleå

/

Färjestad eller Luleå i ett play in för Brynäs...
– För oss gäller Djurgården och Modo först. Ingenting annat. Det andra får vi ta sedan, säger Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Annons

Med två SHL-omgångar kvar blev Brynäs klart för att i bäst av tre matcher försöka spela sig in i slutspelet och en kvartsfinalserie. 2–1 mot Växjö i lördags gav den effekten sedan också Leksand förlorat mot Frölunda efter sudden.

– Det var ju väldigt skönt att ha det klart redan nu och slippa ha kniven mot strupen. Men först ska vi skapa goda vanor till det play in-spelet genom att spela bra och vinna de två sista matcherna i SHL, säger "Bulan".

Gör man det säger enkel matematik att Brynäs går om Djurgården, blir nia och får möta redan klara åttan Luleå. Just det – samma lag som tränare Berglund förknippas så tätt med.

Brynäs har allt i egna händer i och med att Djurgården står på programmet på Hovet i Stockholm under tisdagskvällen.

– Det spelar ingen roll vad det blir. Det viktigaste för oss är att fokusera på rätt saker, fortsätta spela bra och ta med oss dom goda vanorna in i slutspelet.

Klarar Brynäs inte av att passera Djurgården efter tisdags- och torsdagsomgången – då Modo står för motståndet – är det Färjestad som väntar. Samma lag som slog ut Brynäs i kvartsfinalen förra säsongen och sedan tog sig fram till SM-finalen mot Skellefteå.

På Brynäs måndagsträning var det en uppsluppen stämning då alla förstås var medvetna om att kvalspöket i alla fall var borta. Det trycket slipper spelarna leva med nu.

Brynäs har inte heller någon avsikt att matcha laget annorlunda för att till exempel vila spelare som antingen är slitna eller fått spela väldigt mycket för att vara fräscha till play in.

– Nej, för utom att Daniel Mannberg inte kommer att spela mot Djurgården. Han har en förslitningsskada och måste få chansen att återhämta sig från den. Han har inte tränat på slutet heller. Men annars är det samma lag, säger "Bulan".

Jens Lööke är väl den naturliga ersättaren men han fick kliva av halvvägs in i måndagsträning med smärtor. Hur illa det är återstår att se.

Ingen av de andra skadade är heller på väg tillbaka. Alexander Lindgren och Simon Bertilsson har en bit kvar. Jesper Ollas fanns med på hela träningspasset men är inte aktuell för spel.

Mer läsning