Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs värvar mästarforward

/

Vi kanske inte ska kalla det en bomb – men på sista april släppte Brynäs sportchef Stefan Bengtzén i alla fall sitt hittills tyngsta nyförvärv.

Annons

Nick Johnson vann SM-guld med Växjö och tog också hem plus/minus-ligan. Nu är han klar för spel de kommande två säsongerna med Brynäs.

– Nick är en allround-spelare med ett bra tvåvägsspel som kan spela i alla spelformer. Han kan producera, han har bra storlek och han vinner mycket puck efter sargerna. Han är en spelare som jag bedömer kommer att göra stor nytta i vårt lag, summerade Bengtzén i ett pressmeddelande.

Det här är ett nyförvärv som Brynäs supportrar ropat efter under den här våren. Tidigare är det bara backen Jonathan Pudas från Karlskrona som tillkommit på kontot för nya spelare. Johnson känns då tyngre och kanske som en ersättare till Bill Sweatt som skrev på för Luleå.

Om han kommer att placeras tillsammans med Anton Rödin och landsmannen Greg Scott blir väl ett jobb för tränarteamet Thomas "Bulan" Berglund hans nya assisterande tränare Tommy Sjödin att reda ut.

Han gjorde en väldigt fin säsong i Växjö där det slutade med ett SM-guld för någon vecka sedan. Poängmässigt gjorde han totalt 38 poäng (17+21) på 55 matcher i SHL och i slutspelet gjorde han nio poäng (4+5) på 18 spelade matcher.

– En annan stor fördel med Nick Johnson är att han under den gångna säsongen spelat samtliga 55 grundspelsmatcher och även samtliga 18 matcher i slutspelet, säger Stefan Bengtzén.

Johnson var också bäst i hela SHL i den viktiga plus/minusstatistiken med +30.

Så sent som 2013/14 gjorde den Calgaryfödda kanadensaren åtta matcher för Boston i NHL. Han var helt ordinarie i Minnesota 2011/12 då han spelade 77 NHL-matcher med 26 poäng som facit. Han har även spelat i NHL med Pittsburgh.

Brynäs har tidigare värvat backen Jonathan Pudas från Karlskrona.

Och i onsdags blev det klart att Tommy Sjödin blir assisterande tränare till Thomas "Bulan" Berglund.

Mer läsning