Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs nollade Malmö och vann borta igen

/
  • Mathias Porseland blev målskytt och fick Malmö på knä. En stor orsak var också Bernhard Starkbaum som höll säsongens första nolla i 3–0-segern.

Tredje raka bortatriumfen kom efter 3–0 mot Malmö.
Tre trepoängare utanför Gävles gränser var vad Brynäs orkade med på hela förra SHL-säsongen.
– Men jag vill inte titta bakåt på det. Vi spelar här och nu och grabbarna gör det riktigt bra, summerade tränaren Thomas "Bulan" Berglund till CMore.

Annons

SE ÄVEN: Hissar&Dissar: Bortaspelet, doldisarnas hårda jobb – och nollan

Men faktum kvarstår – Brynäs var ett uselt bortlag förra säsongen och med sina 13 inspelade poäng var laget tvärsist i den kolumnen. När "Bulan" ändå pressades till ytterligare ett svar så var tydligheten någonting han ville belysa.

– Vi spelar på samma sätt både hemma och borta vilket jag tror hjälper till en del. Det är inga krångligheter.

Så tio bortamatcher har gett imponerande 18 poäng och det är egentligen bara mot Växjö som laget inte varit nära poäng hittills. Men nu kommer segrarna trots att Brynäs spelmässigt inte presterar på topp.

– Den här matchen påminde väldigt mycket om den mot Rögle (5–1) i torsdags. Vi gjorde två svaga perioder, var väldigt effektiva, hade ett grymt målvaktsspel och sedan stängde vi matcherna väldigt effektivt i de sista perioderna, sa "Bulan".

Malmö var bättre på många statistiska punkter.

Skott: 33–19.

Tekningar: 36–21.

Tacklingar: 20-5.

Detaljer som brukar göra att man vinner hockeymatcher. Men det brukar ju i och för sig en bra målvakt också göra.

– Starkbaum har varit grym både mot Rögle och den här gången, sa "Bulan" vidare till CMore.

Brynäsmålvakten höll också säsongens första nolla och fick också bra hjälp av hela laget att stänga igen. Speciellt i den sista perioden då laget stängde matchen på ett effektivt sätt. Blockerade skott var också en punkt som Brynäs definitivt gick segrande ur.

– Det var skönt, men de tre poängen är viktigas. Vi gör en bra match. Den andra var kanske inte lika bra som vi ville, men i den tredje perioden gör vi ett riktigt bra jobb. Vi höll spelet borta från vårt mål och lade puckar bakom deras försvar, sade Starkbaum till TT.

Men precis som i torsdags var det hemmalaget som öppnade klart bäst. Men det var Brynäs som gjorde målen. Först tråcklade Greg Scott in pucken via benet på Malmöbacken Erik Andersson innan Mathias Porseland gjorde ett mer riktigt hockeymål när han dundrade in 2–0 från blå linjen.

– Westerholm skymmer riktigt bra framför målvakten där och han kan inte ha sett särskilt mycket. Det var riktigt skönt att den gick in för ärligt talat var dom bättre än oss så långt. Men vi har varit effektiva på slutet och det flytet får man med bra självförtroende och genom att vinna matcher, sa Porseland till CMore efter säsongens andra mål.

I den andra perioden var det ännu mer Malmö som hade en puck både i stolpen och ribban och så några frilägen som Starkbaum kom upp stort på och räddade kvar Brynäs i matchen.

Det definitiva avgörandet kom när Pathrik Westerholm skickade in pucken i den tomma kassen när Malmö chansade och plockade ut målvakten.

Trots ett enormt bra bortfacit med tre raka segrar tycker nog Brynäs att det är skönt att komma hem. På torsdag väntar HV 71 i Gavlerinken.

Mer läsning