Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs mållöst i hemmarinken

/
  • Ett slumpmål avgjorde matchen mellan Brynäs och Växjö. Det blev det enda som tillverkades och Brynäs förlorade fjärde matchen i rad.

Fyra raka förluster och det ser segt ut för Brynäs.
Men när frågan ställs till Jesper Ollas om "Bulans" aggressiva hockey med massor av skridskoåkning har gjort laget slitet kommer svaret snabbt:
– Inte en chans. Vi har gjort en match som vi är riktigt missnöjda med och det är Växjö borta. Nu var vi ju med hela vägen, sa Ollas efter 0–1 i hemmareturen mot smålänningarna.

Annons

En riktigt märklig match var omdömet från både Sam Hallam i Växjö och Tommy Sjödin när matchen summerades på presskonferensen.

– Tja, den var inte så konstig att spela som jag kände det i alla fall. Växjö är ett bra lag och när båda lagen har ett starkt försvarsspel kanske det inte blir så många öppna chanser. Men det var ett högt tempo och ändå ett fall framåt jämfört med förra matchen, sa Ollas.

Två skott på mål i första perioden var ändå lite för blekt för att både publiken och hemmalaget skulle se det som godkänt.

– Men jag tycker vi gick ut och tog tag i spelet i andra perioden och skapade fler chanser. Där skulle vi ha gjort ett mål och då hade det här sett annorlunda ut, menade Brynäsforwarden.

Men det mållösa resultatet följde med in i sista perioden då ett slumpmål från Cory Murphy gjorde att Brynäs var det lag som fick börja jaga.

– Klart första målet blev viktigt den här gången – men det behövde inte vara avgörande. Vi hade ju ändå tid att gå på. Men visst kunde Växjö spela på resultatet.

Ju länge matchen gick blev Brynäs allt mer desperata och kvitteringschanserna förre. Ollas själv hade ett riktigt bra tillfälle att trycka dit säsongens fjärde mål.

– Tyvärr fick jag inte den på mål och det var väl lite så det såg ut den här matchen.

Den allra bästa möjligheten kom i slutet när Brynäs hade nästan en och en halv minut på sig att spela fem mot tre. Det slutatde med fiasko och inte ett avslut på mål. Det låste sig helt och under publikens burop kunde Växjö kunde hålla undan för sin femte raka seger.

– Det är så klart inte bra men sånt som kan hända. Vi får analysera det och sedan gå vidare.

Två matcher återstår innan landslagsuppehållet. Men att Brynäs går på knäna och är i behov av vila håller Ollas inte heller med om.

– Som jag sa är det bara matchen mot Växjö i tisdags som vi har varit helt borta. Mot Örebro gjorde vi två kanonperioder och även Skellefteå hemma var riktigt bra och det här var ett fall framåt.

– Det känns fortfarande att det finns mycket kraft kvar och det är två matcher kvar att göra något bra på. Redan på torsdag mot Modo ska vi ta revansch och Frölunda är riktigt roligt att möta, sa Ollas avslutningsvis.

Mer läsning