Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs lagkapten: "Som att sticka hål på en ballong"

/
  • Skellefteå hade fullständig lekstuga med Brynäs, som förlorade med hemska 2–7.

Brynäs inledde visserligen lovande.
Men efter Skellefteås 1–0-mål rasade hemmalaget ihop totalt.
– Det var som att sticka hål på en ballong, säger Brynäs lagkapten Niclas Andersén efter en ny förnedring i Gavlerinken.
0–5 efter första perioden blev 2–7 till slut.

Annons

Ni har säkert Brynäs mentala kollaps hemma mot Växjö före nyår i färskt minne. Då förlorade ett helvirrigt Brynäs med 0–4.

När Skellefteå gästade Gavlerinken på lördagen hamnade Brynäs i ett 0–5-underläge – redan efter den första perioden.

– Det halvsjuka är att vi började bra. Vi hade en bra känsla i laget efter 2–0-segern mot Luleå och vi kommer ut starkt, men så får dom ett mål och då faller vi ihop som ett korthus, säger Brynäs lagkapten Niclas Andersén besviket.

Skellefteås främste målskytt Erik Forssell spräckte Bernhard Starkbaums nolla i power play och efter drygt 15 och en halv minut var Skellefteå uppe i en 4–0-ledning.

Då klev Emil Kruse in mellan stolparna i stället för Starkbaum.

Även Kruse hann släppa en puck bakom sig innan mardrömsperioden var över för Brynäs.

– Det är jättesvårt att svara på vad som hände. Hade jag kunnat svara på det så hade det varit jäkligt lätt. Då hade vi sagt att så här är det för att sedan kunna gå vidare. Men nu är det inte så lätt, säger Niclas Andersén och fortsätter:

– Vi uppträder inte som ett lag när vi släpper in målen utan vi jobbar en och en. Det är ett rejält bottennapp.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efter den första perioden?

– Det var blandade känslor. Man kände uppgivenhet samtidigt som man var förbannad. Man vill hitta svar på vad det är som händer där ute. Det får inte bli att vi skyller på varandra och det tycker jag inte att vi gjorde. I stället handlar det om att rannsaka sig själv.

Har du varit med om en liknande period på den här nivån tidigare?

– Det har väl hänt nån gång i karriären. Men det är skönt att man inte står här och säger att det hänt flera gånger tidigare.

Skellefteå var av naturliga skäl inte lika överlägset i de två sista perioderna – och Brynäs lyckades till och med vinna den sista med 1–0.

– Man brukar alltid säga att man ska ta med sig det positiva från matcher, men efter en sån här match får man ta med sig det negativa också. Det får inte se ut så här, att vi släpper in så många och så pass enkla mål.

Hur ser du på att det blev färre och färre åskådare i arenan i takt med baklängesmålen?

– Jag förstår dom. Det är klart att man tycker det ser för jävligt ut och ger upp hoppet, men jag skulle hellre vända på det. Det är starkt och glädjande att se dom som är kvar och kollar på matchen, och det är fantastiskt gjort av klacken som fortsätter sjunga trots att vi får en sån förstaperiod. Samtidigt förstår jag dom som lämnar, det är naturligt att det blir så.

Mer läsning