Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs klubbdirektör hoppar av

/

Hans-Göran Karlsson har varit klubbdirektör i Brynäs under åtta år. Nu väljer han att sluta.

Annons

Hans-Göran Karlsson klev in i Brynäs som styrelseledamot 2005 och blev klubbdirektör 2008 sedan Kent-Åke Eriksson fått lämna sitt uppdrag på grund av ekonomiskt trassel i privatlivet.

Han hade då ägnat de senaste åren åt att vända den ekonomiska utvecklingen för sitt eget företag Office, och uppdraget i Brynäs blev detsamma.

– Det handlade om att bygga ekonomin i första hand, och det är stor skillnad i dag. Vi har en helt annan ekonomi och organsation nu, då fick vi knappt elitlicens. De är de två stora förändringarna skulle jag säga.

– I början var jag med och petade i det mesta, men de senaste åren har jag mer kunnat ha ett helikopterperspektiv då det finns kompetens på alla områden, säger Hans-Göran Karlsson.

Han behåller sitt jobb fram till sista juni, men vad han ska göra sen vill han inte berätta.

– Tyvärr kan jag inte göra det, det finns tankar men mer än så vill jag inte säga.

Varför slutar du just nu?

– Det har vuxit fram. Jag har varit åtta år i Brynäs och det är lång tid i den här branschen. Det känns som det är läge att göra något nytt och det är nog bara bra att det sker lite förändringar, nu får någon annan ta över.

Vad är du mest nöjd med under dina år som klubbdirektör?

– Sättet vi levererade på under 100-årsjubiléet, med utematchen och SM-guldet. Det kommer jag ta med mig, och sättet vi som organisation har vänt den ekonomiska utvecklingen. Jag kan gå rak i ryggen härifrån, jag vet vad jag har uträttat.

Vad har du för råd till din efterträdare?

– Styrelsen startar rekryteringsprocessen direkt, och oavsett vilken person det blir så har ju han eller hon sina plus och minus, och måste få göra det på sitt sätt.

Är det något du ångrar?

– Nej, jag har fattat några dåliga beslut, men då är det bara att dra lärdom av det och gå vidare. Man måste våga fatta besluten, annars rör man sig inte framåt.

Micke Sundlöv slutade för ett år sedan och in kom Stefan Bengtzén. Har det påverkat ditt eget beslut?

– Absolut inte, jag ser det snarare som vitalt för föreningen att folk byts ut. Brynäs i dag är en stor arbetsplats men nära 100 anställda, och det är helt naturligt att folk kommer och går. En del kommer tillbaka, som Mats Bäcklin och Tommy Sjödin.

Hur ser du på Brynäs framtid?

– Den är positiv. Vi har en ekonomi i balans, även om det hackat i år, och ett spännande hockeylag och färdiga treårsplaner så jag tycker framtiden ser strålande ut. Det är med stort vemod jag lämnar, jag har haft åtta fantastiska år.

Mer läsning