Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs fokuserar bara på nästa match

En vanlig fras i en hockeytränares samtal med media och fans är "bara fokus på nästa match".
En tränare för ett lag som är inblandat i en rafflande strid om play in- eller kvalmatcher har en speciell förkärlek för just den meningen.

Annons

– Men vi har verkligen bara fokus på Örebro just nu, ler Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund när vi försöker oss på ett långsiktigare resonemang.

För det är ju bara fem matcher kvar att spela nu och för Djurgården, Brynäs, Leksand och Modo är varje poäng viktig för att hamna på rätt sida om det där strecket. För det är ju onekligen en viss skillnad att få spela play in-matcher i ett slutspel jämfört med ett nervigt kval för att behålla SHL-platsen.

– Så är det. Vi är bara människor och kan läsa tabellen. Men skulle vi börja titta på vad de andra lagen håller på med eller spekulera i vad som möjligen kan hända nästa vecka är det risk att vi tappar fokus. Vi lever i nuet, säger "Bulan".

Brynäs har i alla fall tre av fem matcher på hemmaplan. Efter Örebro i kväll så är det Växjö på lördag och sedan avslutningsmatchen mot Modo på torsdag nästa vecka.

– Det kan man ju i alla fall hoppas är en fördel, skrattar "Bulan".

HV 71 och Djurgården är det återstående bortaprogrammet.

Inte heller Brynäs träningar är upplagda på något annat sätt än att ta sig an nästa match på bästa möjliga sätt. Så Brynäs måndagsträning hölls med tanke på att det är Örebro som kommer till Gavlerinken i kväll.

– Fokus, närvaro och bra fart trycker vi lite extra på. Sedan gäller det att samla kraft också när det är och har varit tätt mellan matcherna.

Klarar Brynäs av att ta sig till det "roliga" slutspelet kanske det går att hoppas på någonting bra. Vanan att spela väldigt viktiga matcher finns ju i alla fall med i ett sådant scenario.

– Varje match för oss nu är ju i sig som en slutspelsmatch så det kan man ju hoppas. Men först ska vi som sagt ta oss dit och det gör vi genom att ta en match i taget, fortsätter Brynästränaren.

Så just nu är det helt enkelt Örebro som gäller.

Brynäs tränade på måndagsförmiddagen och det var ett intensivt och fokuserat pass med spelövningar och på slutet fokus på fem mot fyra-spel. De flesta var på isen men några spelare saknades också.

Vilket lag "Bulan" ställer på benen är oklart.

– Vi avvaktar till matchdagen med laguttagningen, förklarar "Bulan".

Daniel Mannberg, som spelar i fjärdekedjan med tvillingarna Westerholm, kan vara ett av de osäkra korten. Han klev av senast och fullföljde inte matchen mot Färjestad. Några små skavanker och förslitningsskador som i sig inte var särskilt allvarliga var problemet då.

– Vi får se, är det enda som "Bulan" vill kommentera enskilda spelare.

Mer läsning