Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs avgjorde nagelbitare i öppen kasse – dramatiska slutminuter

HV71 tog emot Brynäs i Kinnarps Arena i en repris på förra säsongens finalserie. Bortalaget som inte vunnit på fyra matcher skulle äntligen få segra. Men avgörandet satt långt inne.

Annons
Aaron Palushaj gjorde två mål i Brynäs seger över HV71.Bild: Stefan Lantz/BILDBYRÅN

Den första perioden blev väldigt fartfylld med få avbrott. Hemmalaget HV71 tog kommandot men skapade inte nämnvärda chanser till en början. Istället var det Brynäs som satsade på kontringar som skulle börja skapa lägen. Genom ett aggressivt och offensivt försvarsspel kunde laget stressa HV71 till misstag.

I en tre mot två kontring skulle också ledningsmålet komma för bortalaget i den 10:e minuten. Linus Ölund drev pucken i högt tempo efter vänsterkanten och kunde hitta Aaron Palushaj med en perfekt passning. Palushaj gjorde inget misstag och satte pucken i nät bakom Pettersson-Wentzel. I slutet av perioden var HV71 nära att kvittera vid flera tillfällen.

► Hockeypuls på App Store ► Hockeypuls på Google Play

I den andra perioden skulle det till en början se likadant ut, Brynäs pressade högt och med ambitioner om att kontra. Nästa mål i matchen skulle hemmalaget göra och det välförtjänt, efter en lång sekvens med farliga lägen kom kvitteringen tillslut. Efter nio minuter kvitterade Martin Tedenby. Just Tedenby skulle ha flera lägen att göra mål. Men jobbigt nog för hemmalaget tog det inte lång tid innan man var tillbaka i underläge. Brynäs jobbade till sig ett powerplay när Persson blev utvisad för cross-checking. 0-1 målskytten utnyttjade det numerära överläget och satte 1-2 med ett hårt distansskott.

HV71 kom in i den tredje perioden i powerplay men hade svårt att skapa ordentliga lägen. Men hemmalaget skulle få än mer övertag då Brynäs fick ytterligare en utvisning. En som man slarvigt nog orsakade på grund av för många spelare på isen samtidigt. Trots hård press kunde Brynäs rida ut stormen. Flera gånger om i perioden rök spelare ihop och stämningen var laddad på läktaren men utan att urarta.

► Gilla Hockeypuls på Facebook ► Följ Hockeypuls på Twitter

Stora delar av slutperioden skulle Brynäs få försvara sig men tillslut skulle det visa sig vara det enda rätta. Med sekunder kvar av matchen kunde Jonathan Granström bryta ett HV71 anfall och placera in segermålet 1-3 i öppen kasse.

Matchfakta

HV71-Brynäs 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (10.51) Aaron Palushaj (Linus Ölund, Lukas Kilström)

Andra perioden: 1-1 (29.12) Mattias Tedenby (Lawrence Pilut, Robin Figren), 1-2 (30.41, powerplay) Aaron Palushaj (Elias Fälth, Linus Ölund)

Tredje perioden: 1-3 (59.51) Jonathan Granström

Skott: 24-12 (4-5, 9-5, 11-2)

Utv, HV71: 2x2 , BIF: 2x6

Domare: Morgan Johansson, Pehr Claesson

Publik: 7000

Mer läsning