Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröt en dyster trend

Djurgården hade inte skrämt måna motståndare den senaste perioden, men mot HV 71 visade "Järnkaminerna" att de har kvalitéer som kan räcka långt.

Annons

DIF vann med 5–2 i en riktigt välspelad och fartfylld match och det är klart att den segern gav Djurgården en riktig energikick inför mötet med Modo.

– Vi går sedan ut och gör en jättebra match. Vi gör tre mål i PP, spelvändningarna ser bra ut och vi har bättre trafik framför mål. Och en jäkla massa forwards som täcker skott, och visar sitt lag och publik att man vill vinna. En grym laginsats där alla ska nämnas och ingen ska glömmas, kommenterade Tony Zabel i Djurgården efteråt.

På frågan om det var viktigt att bryta trenden mot HV 71 svarade Tony Zabel:

– Det var viktigt. Det är lätt att det blir fyra, fem eller sex matcher när man har förlorat tre matcher. Det gäller att få stopp på det och bygga självförtroende innan man tappar självförtroendet.

Precis som i många andra SHL–lag har det möblerats om en del i Djurgårdens spelartrupp den senaste tiden. Först gjorde de sig av med Mattias Guter som släpptes till konkurrenten Leksand och därefter värvade de Tobias Hage från Almtuna och vasse målskytten Damien Fleury. Fransmannen är en erfaren lirare som varit i Sverige tidigare, bland annat i Södertälje när de och Djurgården spelade samtidigt i Allsvenskan.

Damien Fleury lär enligt uppgift inte vara spelklar till Modomatchen, däremot på lördag när Djurgården möter Skellefteå.

På skadefronten är Alexander Fällström närmast en comeback. Han gick på is i tisdags och det är dag–för–dag som gäller där. För Robin Alvarez, Mikael Samuelsson och Daniel Fernholm är det vecka–för–vecka som gäller.

Mer läsning