Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björklövenbacken: "Speciellt att möta Modo"

För nykomlingen Lucas Ekeståhl-Jonsson blir det speciellt att kliva in i Fjällräven Center och möta sina gamla lagkompisar.

Annons

– Det var speciellt att möta Modo redan i tisdag med sex gamla lagkompisar bland motståndarna, säger Lucas Ekeståhl-Jonsson, ny och yngst i Björklövens trupp.

Lucas gjorde mål senast och gör gärna mål i kväll igen.

– Jag brukar göra en del poäng men då brukar det mest vara passningar. Nu har det blivit mål också, det är kul säger backtalangen.

Nye tränaren Tommy Jonsson har deklarerat att han bara vill spela med sex backar. Eftersom Tommy Wargh blev skadad senast så är Lucas Ekeståhl Jonsson en av sex som spelar.

– Vi tar med Hampus Falk från juniorerna också. Han har skött sig bra de träningar han fått vara med oss, säger den assisterande tränaren Markus Åkerblom.

Läs också: Bobby Butler gör debut i Modo Hockey

Laget i övrigt blir i stort sett detsamma som senast.

– Andreas Ollikainen vaktar målet. Han var duktig mot Asplöven så han får chans att visa upp sig nu igen, säger Markus Åkerblom.

Löven gjorde två av tre mål senast mot Modo i powerplay. Det utan ha tränat på det i höst.

– Vi körde första passen med powerplay och boxplay i dag (torsdag), berättar Markus Åkerblom. Alla får en viktig roll i boxplay eller powerplay.

Återstår att se vilken roll Lukas Ekeståhl-Jonsson spelar i kvällens match mot Modo.

Om han som målskytt senast får förtroende i powerplay eller om han får koncentrera sig på boxplay mot de gamla lagkamraterna.

Klart är i alla fall att han gärna gör mål och då också jublar lite extra …

Mer läsning