Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Modo behåller minst en ur tidigare tränartrion

/

Henrik Gradin blir kvar i Modo Hockey.
Resten av säsongen kommer han tillsammans med Thomas Högström ansvara över klubbens J20-lag.
– Det känns fantastiskt roligt. Det var inte ett alternativ för mig att gå hemma och göra ingenting, säger "Hinken".
Samtidigt är framtiden oklar för Jan-Axel Alavaara.

Annons

Förra veckan släpptes bomben från Modo Hockey: Larry Huras, Jan-Axel Alavaara och Henrik Gradin släpps från A-laget. I samma veva presenterades Andreas Johansson och Fredrik Olausson som klubbens nya tränarduo.

LÄS MER: Unika Modostatistiken i NHL

Samtidigt uppstod frågan: Vad händer med Modos förra tränartrio? I en intervju med Sporten efter beskedet berättade Henrik Gradin att en dialog fördes med Modo om att han och Alavaara skulle stanna i klubben med nya uppdrag.

Så blir det – i alla fall för en av dem. Modo och Henrik Gradin har kommit överens om att "Hinken" ska gå tillbaka till Modo J20. Innan han fick ansvaret som assisterande tränare 2014 coachade han J20 under två säsonger.

– Thomas har varit själv tidigare och han är fortfarande huvudtränare, men vi har ett delat ansvar nu, förklarar Gradin.

Hur känns det att ta steget till J20 igen?

– Det är inga problem alls. Det var ett otroligt roligt jobb och jag ser fram emot en ny utmaning. Klart det är kul att träna seniorer och det är dit jag strävar, men som det blev nu är detta ett bra alternativ.

LÄS MER: Andreas Johansson om första tiden som Modotränare

Henrik Gradin fortsätter jobba efter samma avtal som han haft tidigare i A-laget. Kontraktet sträcker sig till våren 2016.

– Jag skulle kunna gå hemma också, men det är inte ett alternativ. Modo behövde en tränare till i J20 och när jag fick frågan tvekade jag inte en sekund.

Samtidigt är Jan-Axel Alavaaras framtid fortfarande osäker. Han kommer någon gång under de kommande veckorna ha ett möte med Per Svartvadet om det finns en möjlighet att stanna i Modo.

– Jag antar att jag blir kvar. Jag ska träffa Per och se om det finns något.

Vad tror du att det blir för roll?

– Jag har ingen aning. Det är omöjligt att säga. Kan jag hjälpa till på något sätt blir jag glad.

Du vill alltså vara kvar i Modo?

– Ja, absolut. Jag har inga hard feelings mot någon. Jag vill hjälpa till på något sätt.

I väntan på besked följer Jan-Axel Alvaara Modos träningar från läktaren. Det har även blivit lite egen träning på sidan om nu när tiden finns. Han har hunnit smälta beskedet från förra veckan och har analysen klar över vad som gick fel.

– Vi släppte in alldeles för mycket mål. I den här ligan måste man ha ett grymt försvarsspel. Chanser framåt får man ofta, särskilt i år med den trupp vi har. Men basen ska vara försvarsspelet. Det hade vi inte.

Du pratade med Sportbladet efter beskedet och då riktade du kritik mot Larry Huras. Håller du fast vid det?

– Det var inte mot Larry Huras, utan det var att försvarsspelet inte var tillräckligt bra. Jag har en bra relation med både Huras och Gradin. Jag pratade med båda i dag faktiskt. Tyvärr funkade inte vårt försvarsspel.

LÄS MER: Brynästränaren hyllar Foppa: Värsta jag mött

Mer läsning