Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilsson efter operationen: "Ska göra en jäkla bra rehab"

/

Brynäsbacken Simon Bertilsson har opererat sin trasiga axel, och är motiverad inför den tuffa period av rehabträning som nu tar vid.
– Jag ska göra en jäkla bra rehab, säger han.

Annons

Bertilsson opererade axeln under måndagskvällen i Uppsala, en operation han även gjorde för tre år sedan.

Skadan slogs dock upp under försäsongen, och förhoppningen nu är att operationen ska lösa problemet för gott. Det verkar i alla fall ha gått bra, enligt de läkare som Simon Bertilsson träffat efteråt.

– Jag vet inte så mycket mer ännu, mer än att de bara gick in och förstärkte baksidan, och att det inte behövdes på framsidan, vilket var positivt. Nu ska jag göra en jäkla bra rehab.

Han har som bekant gjort det förut och vet vad som väntar; mycket rörlighetsträning och sedan gradvis bygga upp styrkan i axeln igen. Inför operationen pratades det om en frånvaro på tre månader, men Simon Bertilsson vill inte spekulera, det får ta den tid det tar.

I fjol skadade han foten när skridskon fastnade i isen, och för att bara vara 24 år har Simon Bertilsson redan haft sin beskärda del av skador. Men tappat sugen har han aldrig gjort.

– Det har varit mycket, det har det varit. Och ibland har jag varit less, det vore konstigt annars, men att spela hockey är fortfarande det bästa jag vet.

LÄS MER: Andersén: "Jag vet att det varit jobbigt för honom"

LÄS MER: Bulan om Bertilssons öde

Mer läsning