Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilsson: "Det gjorde riktigt ont"

/

Powerplay fungerade inte och Brynäs brände alla möjliga chanser.
Dessutom skadade sig Simon Bertilsson.
– Det här var en riktigt tråkig match på alla sätt, säger han efter 0–4 mot Frölunda.

Annons

Sju minuter in i matchen var den första olyckan framme. Simon Bertilsson föll oattackerad vid sargen i offensiv zon. På reprisen syntes tydligt hur benet och foten hamnade under övriga kroppen. Det hördes på publiken hur smärtsamt det såg ut.

– Det gjorde riktigt ont. Jag fastnade i isen på något sätt. Jag såg bilderna efteråt. Jag får all tyngd på foten och den vrider sig, sa Bertilsson efteråt.

Han stödde sig på kryckor och vågade inte testa foten. Den var rejält svullen och röntgas under söndagen. Sen kommer besked om hur allvarlig skadan är.

– Frölundaspelaren som var närmast mig gjorde inget fel. Det är jag själv som ramlar. Just nu känns det så där. Jag har inte varit med om något sånt tidigare. Jag vill inte spekulera om vad det kan vara.

Bertilsson och övriga nästan 12 000 i Scandinavium såg ett hemmalag som dominerade spelet. Men också ett Brynäs som skapade målchanser.

– Jag såg matchen på en iPad i omklädningsrummet. Vi kom inte riktigt upp i den nivå som vi vill spela. Frölunda får göra saker alldeles för enkelt och de får mycket mer målchanser än vad vi får.

Bernhard Starkbaum gjorde vad han kunde och utsattes för skott från nära och långt håll. På tre av fyra mål var han nästintill chanslös.

– Det tredje målet borde jag ha tagit. Annars är jag väl nöjd. Men det spelar inte så stor roll när vi ändå förlorar matchen, sa Brynäsmålvakten efteråt.

Assisterande tränaren Petter Nilsson var inte alltför besviken. Han och hans lag var inställda på en av säsongens tuffaste bortamatcher. Frölunda är SHL:s näst bästa hemmalag. Brynäs är – fortfarande – seriens sämsta på bortais. Bara två vinster på 24 försök.

– Jag tycker inte att det är någon 4–0-match för Frölunda, sa Nilsson. I början av den andra perioden är Frölunda nästan hela tiden i vår zon. Vi har så himla trötta spelare då. Vi tar till och med time out. Men sen gör de 2–0 nästan direkt.

Det var tio minuter i mittenperioden som avgjorde. Frölunda ökade till 2–0 och kopplade grepp om matchen. Brynäs var aldrig riktigt nära.

– Vi har några bra lägen från nära håll, men vi hade behövt få ett mål. Istället får de 3–0. Vi gjorde en bra kraftansamling i tredje, men får ändå inte in den, sa Nilsson.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var trots storsegern inte helt nöjd med hemmalagets spel. Däremot gillade han ”den energi som Brynäs visar upp.” Kanske sa det en del om hur överlägsna Frölunda var och skillnaden i kvalitet.

– Vi är lite för loja ibland. Det finns mycket som är bra, men det finns också mycket att skruva på. Brynäs kommer att klara sig bra om de fortsätter spela så här.

LÄS MER: Så illa är Bertilssons skada.

Mer läsning