Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergenström lämnar Leksand

Dagen efter SHL-uttåget.
Då meddelade trotjänaren Jens Bergenström, 34, att han lämnar klubben - för spel utomlands.
– Jag har haft en helt fantastisk tid i Leksands IF, säger Jens Bergenström till klubbens hemsida.

Annons

I DT:s livesändning efter torsdagens 2-4-förlust mot Malmö som innebar degradering till allsvenskan, sa Jens Bergenström att han inte hade fattat något beslut om framtiden i klubben.

På fredagseftermiddagen kom dock beskedet att Jens Bergenström lämnar klubben.

– Jag fick en känsla inför säsongen att det här kunde bli min sista i Leksands IF, säger Jens Bergenström till klubbens hemsida.

Karriären fortsätter dock - utomlands.

– Jag och min fru har alltid sagt att vi vill prova på utlandet i slutet av min karriär och när barnen är i rätt ålder, och nu känns det helt enkelt som rätt tillfälle, förklarar Jens Bergenström.

Forwarden gjorde sin första a-lagssäsong i allsvenskan 2004-2005.

Genom åren har han blivit en omtyckt spelare hos fansen.

Leksands sportchef Tore Jobs säger att man hade erbjudit honom en fortsättning och diskuterat en tjänst på marknadssidan.

– Jens vill spela hockey en tid utomlands innan han blir för gammal och det har jag full respekt för. Jag och hela föreningen tackar Jens för den här tiden och önskar honom varmt lycka till i framtiden. Sen får vi se vad som händer framöver. Självklart stänger vi inga dörrar för en person som har betytt så mycket för Leksands IF som Jens Bergenström har gjort, säger Tore Jobs till klubbens hemsida.

Mer läsning