Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengtzén om dubbla glädjen efter segrarna

Stefan Bengtzén byggde upp Karlskrona och reparerade Brynäs. Nu är Karlskrona klart för SHL och Brynäs ska spela kvartsfinal.

Annons

Stefan Bengtzén jobbade som sportchef för Karlskrona i två år innan han lämnade för Brynäs inför den här säsongen. I samma veva som Brynäs blev klart för kvartsfinal på tisdagskvällen, spelade sig Karlskrona till SHL genom att besegra Västerås i den allsvenska finalen.

– Det laget jag satt ihop tar sig till SHL i kväll, och det är fantastiskt men än mer fantastiskt är det att Brynäs tar sig till kvartsfinal, säger Bengtzén.

Att Karlskrona tagit sig hela vägen till SHL är säsongens skräll - och det är alltså Brynäs sportchef som stått för grundstenarna till laget som fick alla hockeyexperter att häpna.

– Det är häftigt, jag kan inte säga något annat.

Nu laddar Bengtzén som bevittnade play in-segern på plats i Löfbergs Arena för kvartsfinal mot Skellefteå på torsdag.

– Vi går enormt stärkta ur det här. Vi kommer in i en kvartsfinalserie där Skellefteå ska åka över oss och vinna fyra matcher om man får tro hela hockey-Sverige. Så ska det inte bli - absolut inte.

Både segern mot Färjestad och lagets tuffa säsong, där Bengtzén fick reparera truppen med ett tränarbyte, gör Brynäs starkare, enligt Bengtzén.

– Vi har haft en krokig säsong och haft det lite motigt men nu har vi visat att det finns en enastående krigaranda i laget. Det pratades om ett Färjestads-spöke, men för mig fanns inget spöke.

Och det finns heller inget Skellefteå-spöke.

– Det ska ni ha klart för er, hälsar Bengtzén.

Mer läsning