Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Ritola klar för Skellefteå

/
  • Mattias Ritola har jublat färdigt i Leksand för den här gången. Skellefteå AIK väntar de kommande två säsongerna för Ritola.

Mattias Ritola har skrivit på ett tvåårskontrakt med Skellefteå AIK. "Passar in i vårt sätt"

Annons

Precis som dt.se berättade förra veckan så blir det SHL-spel för Mattias Ritola. Borlänge-sonen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Skellefteå AIK, vilket blir Ritolas tredje klubb inom två säsonger. Innan säsongen drar igång till hösten så väntar en lång rehabilitering för Ritola som ådrog sig en korsbandsskada i direktkvalet mot Malmö.

Den 28-årige forwarden Mattias Ritola gjorde 32 poäng på 42 matcher i Leksand förra säsongen och är nu Skellefteås första nyförvärv för säsongen.

– Mattias hade en bra säsong i Leksand ifjol, och är en intressant spelare som kommer att passa bra in i vårt sätt att spela, säger general manager Lars Johansson i ett pressmeddelande.

Mattias Ritola lämnade Modo Hockey efter en tung start på säsongen och gick sedan till Leksand, där han sedermera skrev på ett treårskontrakt, som bröts när Leksand åkte ur SHL. Ritola gjorde också klart att han gärna ville vara kvar och en del av Leksand - men klubben kunde inte erbjuda honom en fortsättning då Ritola även den här gången önskade ett treårskontrakt.

– Tyvärr kunde vi inte erbjuda honom det, sa Tore Jobs under måndagens "Lif on tour", i Falun.

Mer läsning