Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Luleåforward till Brynäs

/

I somras dömdes han för misshandel.
Nu är Luleåforwarden Daniel Mannberg klar för Brynäs IF.
– Våra nya tränare känner väl till honom och hans kunskaper, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Annons

I torsdags fick den finländske centern Jesse Niinimäki sparken av Brynäs. Stefan Bengtzén och Brynäs fick inte ut det man velat av honom.

Sedan dess har Gävlelaget letat en ersättare.

På måndagseftermiddagen gjorde Brynäs klart med Daniel Mannberg från konkurrenten Luleå.

– Daniel är en spelare som gör att vi får en bättre bredd i laget. Våra nya tränare känner väl till honom och hans kunskaper. Daniel kommer att göra en bra insats i vårt nya spel eftersom det är ett spel som han redan kan, säger Bengtzén.

– Daniel är en skridskostark spelare som är bra på att läsa spelet. Han är flexibel och användbar lite varstans. Han är en breddspelare som kommer att hjälpa oss mycket eftersom han tycker om att spela på vårt sätt. Vi känner honom väl, och vi vet vad vi får i Daniel, säger Thomas ”Bulan” Berglund i ett pressmeddelande.

I samma veva värvar Luleå den tidigare Brynäsforwarden Johan Harju – som har floppat i Jokerit.

22-åringen har spelat 22 matcher med Luleå den här säsongen och svarat för en assist. Han har även varit utlånad till Asplöven i 13 matcher och gjort ett mål och fyra assist.

Sommaren 2013 befann sig Mannberg på en restaurang i Boden när handgemäng och blodvite uppstod efter bråk. Ett år senare dömdes han för misshandel. Påföljden blev villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Mannberg fick en formell varning av Luleå samtidigt som han stängdes av i premiären mot Skellefteå.

Mer läsning