Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Back to Karlstad – och en helt ny sudden deathkväll

/

Annons

Det var bara det här som saknades.

En Sweatt-stänkare där i sudden death, när amerikanen bröt fram med sin rasande fart.

Då hade Brynäs och vi varit i SM-kvartsfinal.

Nu är vi strax i Karlstad igen.

Brynäs var verkligen nära att slå ut Färjestad i den här play in-serien. Det i en match där Färjestad så länge och så hårt hade ett sånt där Färjestadsgrepp som det är påfrestande att se och ännu värre att försöka bryta upp som Brynässpelare.

Men chansningen att plocka ut Starkbaum med två minuter kvar var signalen från "Bulan" att han verkligen trodde på sitt rätt uppgivna lag – och hastigt och verkligen mycket lustigt kvitterade just Sweatt till 2–2.

Förlängning följde.

Hur öppet som helst, men Brynäs fick en matchboll man sällan ser när Färjestad tog med sig en utvisning till förlängningen.

Det var där som avgörandet skulle ha kommit. Nu blev i stället den här matchen en omvänd spegelbild från den förra. Då kvitterade Färjestad i sista – och Brynäs vann i sudden.

Jag går inte alls så långt att jag säger att det här var Brynäs chans att gå vidare.

Man har andra chansen redan tisdag kväll, eftersom den här play in-serien i alla fall gör ordentlig verklighet av det här med back-to-back-matcher. Jag gillar faktiskt upplägget – nu följs sudden death i Gavlerinken med sudden death hela kvällen i Karlstad.

All press är fortfarande på Färjestad. Det är Färjestad som har hemmaplan, men det är fortfarande Färjestad som är laget som har någonting att förlora.

Däremot var det gästerna som tog hem den andra matchen taktiskt, och sedan även totalt genom segern. Draget att plocka ut målvakten Justin Pogge och stoppa in Fredrik Pettersson-Wentzel, som har en stark vinnande trend i Gavlerinken, blev till slut ett beslut att hylla.

Brynäs kom, motståndaren hindrade självklart, inte upp i samma starka och fina nivå som i lördagens match. Att Färjestad tidigt tog ledningen förändrade grundvallarna, även om Brynäs genom kvällens bäste spelare Oskar Lindblom kvitterade i ett power play i slutet av första perioden.

Matchen växlade dock in på Karlstadspåret igen 5,26 in på den andra perioden, och där nånstans låg den och väntade till det dramatiska slutet.

Brynäs förstakedja, som var så bra i Karlstad, hade det svårare. I stället var det Oskar Lindblom, Jacob Blomqvist och Adam Brodecki som höll den offensivt högsta nivån, följt av Westerholmarna-kedjan.

Nånstans i den sista perioden började jag pyssla med en Att-göra-lista, men lade den glatt åt sidan efter Sweatts kvittering i slutet.

Anssi Salmelas skott från blå linjen efter 6,12 i förlängningen gjorde dock att det bara var att plocka fram den igen.

Fixa tågbiljetter och fixa hotell åt utsänd reporter i Karlstad – klart.

Fortsättning följer redan tisdag kväll alltså.

STISSE HISSAR

Oskar Lindblom. Hade några byten där han vände ut och in på Färjestadsförsvaret – och han sköt en perfekt kvittering i slutet av den första perioden.

Tomas Slovak. Fortsatt mycket bra och bäste back i Brynäs.

Anton Rödin. Inte för matchen i går, och absolut inte för utvisningen i början av den tredje perioden – men för det nya treårskontraktet med Brynäs.

STISSE DISSAR

Malmö. Som verkar kapsejsa i den här slutspelserien i allsvenskan. Går det riktigt illa, måste ju SHL utökas till 16 lag. 14 verkar inte räcka för att få upp de lag som behövs – den sportsliga verkligheten är verkligen ett otyg.

Mer läsning