Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande vecka för Modo i botten

Det är skarpt läge för Modo som gäller, fem matcher återstår av SHL:s grundserie och laget är nio poäng från att slippa kvalspela.

Annons

Efter helgens dubbelförluster mot Linköping och Luleå ser det beckmörkt ut inför hemmamötet mot HV71, men rent teoretiskt finns chansen fortfarande. Därefter väntar Frölunda, också hemma.

– Vi jobbar stenhårt varje dag och det är ingen som vill spela dåligt utan det gäller för var och en att hitta sättet att varje byte kunna ge sitt bästa för laget, säger tränaren Per-Erik Johnsson till klubbens hemsida.

Två raka förluster gör knappast saken bättre...

– Vi tycker att vi spelmässigt gör en betydligt bättre insats efter en timeout i den andra perioden och det har vi diskuterat. Någonting hände hos spelarna där vi fullföljde tacklingar och kom betydligt bättre in på mål. Det utgångsläget ska vi hitta direkt och det har vi pratat om efter matchen mot Luleå.

De två sista matcherna var också ojämna sett till kvaliteten, tränare Johnsson efterlyser 60 stabila matchminuter.

– Det har kommit tillbaka lite till det, tyvärr. För tre-fyra matcher sedan höll vi en bättre nivå sett över en hel match och i hemmamötet mot Leksand, som ett bra exempel, går vi trots underläge i hela 60 minuter och kanske till och med ökar trycket under slutet

Nu senast mot Luleå förlorade Modo den andra perioden med 0-2 och det är ett faktum oavsett fast laget tyckte att spelet förbättrades efter timeouten.

– Det gäller att alla måste förbereda sig, ta ansvar och gå in i sin egen roll, då kommer vi även att få en jämnare kurva sett över hela matchen.

Modo har bra statistik på HV71 och har tagit poäng med sig från alla mötena mot smålänningarna. De två första matcherna slutade med segrar och tre poäng samt en förlust på straffar och ytterligare en med matchens enda mål på övertid. Det är facit från de senaste matcherna.

– Vi måste samtidigt stänga ute allt annat som skrivs och sägs då det alltid är här och nu som gäller i varje liten detalj under matcherna, vare sig det är närkampsspelet eller när jag ska ta ett skott eller slå en passning.

Tränare Johnsson har sin teori klar beträffande laget:

– Det gäller att leva i nuet. Vi vet mycket väl om läget vi befinner oss i och ska vi förändra det kan vi inte hitta på nya saker att göra varje gång utan måste istället göra rätt saker om och om igen för att bli bättre och bättre på de saker som vi ska göra.

Mer läsning