Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är du redo nu, Andersén?

Brynäs har haft rejäla skadeproblem under säsongen.
Nu är flera av lagets viktiga pjäser osäkra kort lagom till play in.
Niclas Andersén, Lukas Kilström och Pathrik Westerholm saknades på sista träningen.

Annons

Men enligt Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund ska det inte vara någon fara.

– Vi räknar med dom, säger han.

Niclas Andersén ådrog sig en nackskada i matchen mot Djurgården i tisdags. En röntgenundersökning visade att skadan inte var allvarlig, men han stod ändå över matchen mot Modo i torsdags.

På fredagsträningen klev Niclas Andersén av efter femton minuter.

– Det är inget konstigt. Planen var att han skulle känna lite på det bara, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

I lagkapten Niclas Anderséns frånvaro fick Jacob Blomqvist kliva in som vikarie mot Modo.

– Det var en stor ära. Jag satt och tänkte lite på det innan matchen att man har suttit i den här arenan sen man var sjuåring och tittat Brynäs i alla år, och sen fick man åka fram och skaka hand med domaren som kapten. Det var en väldigt speciell känsla, jag kände mig väldigt stolt, säger Jacob Blomqvist.

Det låter som att du gärna är kapten fler gånger.

– Ja, absolut, men förhoppningsvis ska inte Andersén vara borta något mera. Han får komma tillbaka och styra upp den här skutan nu.

Niclas Andersén brukar bilda backpar med Tomas Slovak. På träningen matchades slovaken tillsammans med David Westlund – precis som i senaste matcherna.

– Jag spelar med den som coachen säger att jag ska spela med. Men det är klart att Niclas är rutinerad, och en riktigt skicklig back. Vi har spelat många matcher tillsammans, och det har funkat riktigt bra då, säger Tomas Slovak.

– Westlund är en duktig ung kille. När vi har spelat tillsammans tycker jag att han har varit bra.

Lukas Kilström och Pathrik Westerholm missade Modo-matchen på grund av lättare sjukdom och syntes inte till under träningen.

"Bulan" ville inte ge några detaljer om laguttagningen och formationerna. Däremot var han riktigt nöjd med juniorerna som fick chansen senast.

– Dom gjorde en kanoninsats och sög åt sig sättet vi ska spela på ett bra sätt. Det var roligt att se den frejdighet dom visade upp och att dom kunde skapa så många målchanser.

Var det någon särskild som stack ut?

– Dom var bra allihop, men Linus Ölund har spelat två matcher och gjort två prickfria insatser. Jag är mycket imponerad av hans framfart.

Är de aktuella nu när det hettar till i play in?

– Man vet aldrig vad som händer på skadefronten. Därför är det bra att vi har många spelare i gång, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Jacob Blomqvist tycker att pressen är på Färjestad och tror att Brynäs kommer att gynnas ju längre matchen lider.

– Jag känner att vi tror på oss själva nu och har ett lugn i gruppen. Vi har spelat många måstematcher och vet hur det är att ha den pressen. Jag tror på en tuff fajt med uddamålsvinst för oss.

Mer läsning