Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äpplet: "Det är tungt just nu"

Mardrömsstatistiken: 6–25 i målskillnad på de sex senaste matcherna, 26:e förlorade tredjeperioden och sjätte raka förlusten.
Här talar Andreas Appelgren ut om läget.
– Det är tungt just nu, säger Leksandstränaren efter 1–4-förlusten mot Modo.

Annons

Leksands IF har varit en berg- och dalbana hela säsongen.

Laget inledde med sju raka förluster, Började vinna matcher i slutet av oktober och hittade en jämn nivå som statistikmässigt tog laget till en plats på övre halvan trendmässigt i november, december och januari.

Men i och med 1–4-förlusten mot Modo åkte laget på sin sjätte raka förlust och har på rasat ihop igen.

– Det är svårt att göra en summering precis så här efter en förlust. Men, jag tycker att vi var riktigt bra där när vi fick jaga i november och december. Sedan gick vi ner oss lite när vi började närma oss efter ju där. Prestationerna var inte så bra, men vi tog en hel del poäng ändå. Vissa matcher på slutet har det varit tvärt om. Vi har gjort en del bra prestationer, men inte fått med oss poäng.

Ni hade fem poäng ner till Brynäs för 2.5 veckor sedan, vad händer sedan?

– Vi mötte HV och den matchen tycker jag vi ska vinna. Vi leder med 1–0, men det blir lite som i dag. Sedan möter vi Växjö som är riktigt bra. Det har de visat efter det. I flera matcher därefter har vi gjort flera bra prestationer, men haft svårt att göra mål. Då blir det svårt att vinna matcher.

Måltorkan är svår att snacka bort.

På de sex senaste matcherna har Leksand gjort sex mål och släppt in 25.

Mot Modo blev det återigen bara ett mål.

– Tankarna just nu är att vi har väldigt svårt att vinna hockeymatcher. Vi har chanser att göra mål, men tar dem inte. Vi leder med 1–0 och har lägen att göra 2–0, men bränner frilägen och helt öppna mål. Då blir det svårt.

Leksand hade 1–0 inför den sista perioden och kom ut till ett fem mot tre spel.

Laget tog inte vara på chansen och därefter brände Toni Kähkönen ett friläge.

Inom loppet av 2.5 minuter hade Modo så vänt matchen.

Ni förlorade er 26:e sista period i dag, vad tänker du om det?

– Det har varit en del snack om det där. Jag tycker ändå att vi gör en helt okej sista period i dag. Det såg kanske lite orkeslöst ut där en period i serien när vi gick hårt på folk. Nu går vi runt på fler och jag tycker vi har mer ork. Vi vinner skotten i dag i sista och jag tycker ändå att vi orkar komma tillbaka och skapa en hel del lägen på slutet.

Efter matchen mot Modo var det frustrerat i Leksandslägret.

Modos 3–1-mål var ett stort diskussionsämne.

– Det är helt otroligt. Det är en spelare i zon som skickar in pucken. Den tar på vår back och in. Det kan sänka ett lag som är stukat. Det är svårt att skydda sig mot såna mål.

Du var inne på att tiden är på väg att rinna ut, men hur ska ni hitta ett spel gör att ni vinner hockeymatcher igen?

– Jag tycker att vi spelar ganska bra i långa perioder i flera matcher här. Till att börja med måste vi börja göra fler mål. Visst, vi släpper in fyra i dag men gör vi fler kommer vi att släppa in färre också. Det är bara att titta på flera av de mål vi släpper in i dag.

Mer läsning