Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen bröts den vinstlösa sviten

Det tycktes som om den första trepoängaren sedan den 29 november var på väg in på Modo-kontot.
Med 49 sekunder kvar tog dock Timråbekantingen Damien Fleury matchen till förlängning, men Modo fick ändå anledning till att jubla sist.
– Det känns nästan som att ha vunnit en SM-final, sade matchvinnaren Jonas Ahnelöv till CMore efter sitt 3–2-mål i spel tre mot tre.

Annons

Modo hade bara tagit sju poäng på sina 13 senaste matcher.

Nye tränaren Per-Erik Johnsson hade inlett sitt uppdrag i Modo-båset med fem raka nederlag.

Inte undra på att det jublades efter 60 minuter och 52 sekunders spel mot Djurgården under torsdagskvällen. Det hade ju trots allt gått nio matcher sedan Modo vann en SHL-match senast; 2–1 efter förlängning borta mot Linköping.

Målskytt den gången var William Nylander.

Nu var det en betydligt mer ovan målgörare som fick ikläda sig matchhjälterollen.

– Det var otroligt skönt att se att vi kunde resa oss igen efter den smäll vi fick när de kvitterade så olyckligt i slutet av matchen. Men det krävdes att jag tog ut de sista krafterna jag hade i kroppen för att kunde runda deras spelare och sätta dit den, konstaterade Modos lagkapten Jonas Ahnelöv efter att ha avgjort i förlängningsspelet.

Passande nog vann Ahnelöv en-mot-en–duellen mot den Djurgårdsspelare som två gånger om kvitterade Modos ledning i matchen – franske landslagsmannen Damien Fleury med förflutet i både Luleå och Timrå.

Den första Fleury-kvitteringen kom efter det att Per-Åge Skröder snyggt styrt in 1–0, norrmannens 14:e fullträff för säsongen – det 13:e gjordes mot Brynäs hemma den 6 januari.

Det andra kom alltså så sent som 49 sekunder från slutsignalen. Djurgården hade haft två stolpskott när Simon Önerud och Niklas Nordgren kom i en 2-mot-1–kontring mot Djurgårdsbacken Alexander Falk.

Önerud lirkade fram pucken under Falk och Nordgren rundade snyggt Mikael Tellqvist för ett mål som merparten av de 4874 åskådarna på plats hoppades skulle vara ett trepoängsmål.

Nu blev det i alla fall två poäng för hemmalaget.

Nyförvärvet Juha-Pekka Haataja inledde starkt i par med Radek Smolenak och Kyle Flanagan, men mattades lite efterhand. Men det syntes ändå klart att Modo kommer att förfoga över en tung och rejäl förstakedja om några matcher.

På backsidan gjorde Dennis Persson en fantastiskt bra match och var bäste försvarare i par med Joonas Lehtivouri.

Mer läsning