Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en LIF-förlust

/

Efter sex raka förluster skulle Leksand bryta trenden hemma mot favoritmotståndaren Örebro.
Den planen sprack.
– Första perioden förstörde den här kvällen, sa Leksandstränaren Andreas Appelgren till Cmore, efter 3–5-förlusten.

Annons

Örebro har varit en önskemotståndare för Leksand. På de senaste nio matcherna inför fredagens möte hade Leksand tagit 24 av 27 möjliga poäng mot närkingarna.

Efter en spelmässigt bra, men resultatlös inledning, av Leksand blixtrade Örebro till och gjorde tre mål, två av förre leksingen Marcus Weinstock, på mindre än fem minuter.

Oscar Alsenfelt, som brukar "spika igen" mot Örebro hade en mindre lyckad afton, något som också noterades av Andreas Appelgren.

– Man blir väl idiotförklarad, men jag tycker att vi stod för spelet. Synd att i stort sett alla deras skott gick in, sa Appelgren efter den första perioden.

"Äpplet" valde att ersätta Alsenfelt med Joakim Lundström efter Örebros tredje mål.

Leksand fick ändå en gratisbiljett tillbaka i matchen, när Linus Hultströms lösa puck från mittlinjen letade sig in mellan benen på Örebromålvakten Johannes Jönsson strax före paus.

– Ett skitmål som jag tror kan bli viktigt för oss, sa Johan Ryno efter den första perioden.

Just lagkapten Ryno stod för Leksands nästa reducering via ett högklassigt och vackert mål i powerplay, där pucken gick som på ett snöre från Hultströms klubba till Tomi Sallinen som direktpassade till avslutande Johan Ryno.

Efter målet fick Leksand chansen i ytterligare fyra minuter i powerplay sedan Örebros Viktor Ekblom dragit på sig en 2+2-minutersutvisning.

Någon kvittering kom dock inte.

I stället utökade Martin Johansson till 2–4 i fem mot tre. Det var för övrigt den förre Moraspelarens 22:a mål för säsongen.

Leksand gjorde ett mål även i den tredje perioden och jagade kvittering i slutet. Chansningen med en utespelare mer slutade dock bara med ännu ett Örebromål.

Något trendbrott blev det alltså inte. Ja, inte mer än att Leksand gjorde tre mål i stället för ett, men det var knappast en tröst för de blåvita kämparna.

Slutligen kan vi berätta att Toni Kähkönen är klar för två nya år i Leksands IF.

Mer läsning