Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Johansson kritisk efter utvisningarna som fällde Modo: "Är helt ofattbara"

/

Jonathan Bjurö stod för en ny stabil insats med 30 räddningar men det räckte inte till någon seger. Modo tappade sin tvåmålsledning och förlorade istället med 3–2 mot Växjö efter mängder av utvisningar. Något som fick Modotränaren Andreas Johansson att rasa efter slutsignal.
– Några utvisningar är helt ofattbara, säger han till C More.

Annons

Jonathan Bjurö knep sin första seger i SHL senast mot Djurgården. Två dagar senare fick han nytt förtroende i bortamatchen mot formstarka Växjö som vunnit 11 av sina 14 senaste matcher och svarade då med ännu en storartad insats.

24-åringen fick en svettig inledning på matchen men räddade samtliga 15 skott som Växjö motade på honom i första perioden. Modo vart hårt tillbakapressade hela perioden men lyckades tack vare Bjurö gå till periodpaus med en 1–0-ledning efter att Maxime Lapierre utnyttjat lagets enda skott på mål. 

Örnsköldsvikslaget fick sedan en drömstart på mittenakten efter att Josh Hennessy fått sätta sig i utvisningsbåset redan efter 28 sekunder. På pass från Noah Welch prickade juniorbacken Jesper Lindgren in sitt första SHL-mål genom en riktig drömträff från blålinjen och utökade gästernas ledning till 2–0.

Men Växjö kom tillbaka och fortsatte att bombardera Bjurö. Drygt fem minuter senare fick också Hennessy revansch på sig själv. Bjurö stod för en fantastisk räddning i förstaläget men fick kapitulera på returen som Hennessy lobbade upp i nättaket. Kvitteringen skulle också komma när Joakim Hilding, direkt efter att Modo dödat en utvisning, styrde in 2–2 till hemmalaget efter drygt halva matchen spelad. Ställningen var därmed lika inför tredje perioden.  

Modo lyfte sitt spel i slutperioden och skapade många bra chanser men fortsatte dessvärre att dra på sig utvisningar. Precis som i mittperioden gjorde Växjö också mål bara sekunder efter att gästerna klarat av ett numerärt underläge och tog ledningen med 3-2. Vilket blev segermålet. 

Modo tog ut målvakten och forcerade framåt i slutminuterna men lyckades aldrig kvittera. Efter slutsignalen visade Modotränaren Andreas Johansson tydliga tecken på besvikelse och riktade skarp kritik mot domarna.

– Vi leder med 2–0 och har matchen där vi vill ha den men får för många utvisningar emot oss, varav av några är helt ofattbara. Peter Öberg får en crosschecking i ryggen och markerar i stort sett bara sin närvaro men får en utvisning som gör att de får ett powerplay och gör 3-2, säger han till C More.

Mer läsning