Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Andra perioden stjälpte oss"

/

Bakom Skellefteå är Örebro SHL:s bästa lag just nu.
Brynäs kunde inte heller stoppa närkingarna som vann med 2–1 och har nu tagit 23 poäng på de elva senaste matcherna.
– Det var den andra perioden som stjälpte oss. Vi förlorade för många närkamper då, summerade Brynästränaren Tommy Jonsson till C More.

Annons

Brynäs satte sig i bussen och åkte till Örebro med två raka segrar i bagaget och med ett stopp på den där monstersviten med elva raka bortaförluster. Det självförtroendet syntes ändå i den första perioden.

– Det tycker jag är en bra och stabil bortaperiod för våras del. Vi hade bra koll på Örebro och dom skapade inte så mycket, sa Jonsson.

Brynäs stack upp i några kontringar och hade väl så mycket av spelet som det formtoppade hemmalaget. Bara fyra skott på mål gjorde då inte så mycket.

Första målet skulle visa sig bli väldigt viktigt. Örebro fick det när Kalle Olsson vispade in en retur på sitt eget skott och Bernhard Starkbaum hade inte så mycket att göra där. Det blev startskottet på en stark hemmaperiod.

– Vi var inte tillräckligt rejäla där och blev påverkade av målet. Vi förlorade närkamperna, vägde för lätt och tappade tron på någon sätt, sa Jonsson vidare.

Precis när Brynäs hade klarat av ett numerärt underläge kom också 2–0 – väntat men ändå som en kalldusch. Det var ex-Brynäsaren Martin Johansson som direktsköt in pucken. Precis som resten av Örebro är Johansson riktigt het. Det här var hans 15:e mål för säsongen.

Periodpausen kom lägligt för Brynäs som förlorade skotten med 15–4.

I sista perioden satsade Brynäs hårt framåt – bära eller brista. Och det blev ett bättre tryck på mål redan från början där en del heta reduceringschanser skapades. Anton Rödin som varit ganska blek fram tills dess serverade bland annat Lukas Kilström ett friläge som dock inte resulterade.

– Sista perioden är bra och då tog vi tag i spelet igen, sa Jonsson.

Med tio minuter kvar av matchen vaskade Brynäs om lite i laget. Daniel Brodin fick spela med Jesse Niinimäki och Tim Wallace för att få lite fart på den duon. Wallace var tillbaka i sin gamla hemmaarena och det såg onekligen lite spänt ut. Den kedjan fick inte ut så mycket som man kan förvänta sig.

Det var i stället Rödin och hans kompisar i förstakedjan som fick upp hoppet. Ut med Starkbaum och in med Oskar Lindblom där som en sjätte utespelare och med knappt två minuter kvar så spräcktes Julius Hudaceks nolla.

Rödin tryckte in 2–1 från nära håll efter Jonas Nordquists förarbete.

Men närmre än så kom aldrig Brynäs trots nytt försök med tom kasse. Brynäs ligger kvar på tionde platsen och en tröst var väl att både Leksand och Modo också förlorade.

Nästa match spelas på torsdag hemma mot Luleå.

– Förhoppningen är att både Adam Brodecki och Greg Scott kan spela då, avslutade Brynästränaren.

Mer läsning