Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersén kritisk mot tuffare bedömning: "Börjar likna innebandy"

/
  • Domarkåren har fått direktiv om att ta fler utvisningar för fasthållningar med klubban vid sargkanten, men Brynäs lagkapten Niclas Andersén är kritisk.

Slutspurt i SHL – då skärper domarkåren sina bedömningar.
– Det börjar mer och mer likna innebandy, säger Brynäs lagkapten Niclas Andersén kritiskt.

Annons

Det återstår elva omgångar att spela av grundserien, som kommer avgöra Brynäs öde – slutspel eller kvalspel?

Efter landslagsuppehållet väntar först Skellefteå borta för Brynäs del. Och då finns det, förutom en übersvår motståndare att ta hänsyn till, också en del annat.

Under måndagens träningspass gästades laget av Gävledomaren Patrik Sjöberg. Han har varit borta med en hjärnskakning i en månads tid, till följd av en takskottning som gick fel, och ville nu testa så att allt kändes okej inför hans comeback, som blir matchen mellan Linköping och Luleå på tisdagskvällen.

Domarna har nu fått order, genom SHL och klubbarna själva, om att skärpa bedömningen kring sargerna, och en klubba runt motståndaren ska ge omedelbar bestraffning i form av en utvisning, något som domarna kritiserats för att ta för lättvindigt.

Även blockering av pucken med skridskon, eller någon annan del av kroppen, så kallad "delaying the game", ska tas direkt.

Regelverket har funnits hela säsongen, men det är först nu på slutet som domarna har börjat ta utvisningar för förseelserna.

Sjöberg visade för spelarna vad som är tillåtet och inte, och Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund instruerade spelarna hur de ska röra på fötterna och flytta klubban i stället för att låsa fast motståndaren vid sargen. Allt för att slippa onödiga utvisningar.

Lagkaptenen Niclas Andersén är dock kritisk.

– Kampmomentet i hockeyn försvinner mer och mer känns det som, och det blir mer och mer likt innebandy för varje år som går. Jag gillar inte den utvecklingen, säger han.

– Fast det är klart, den som blir fasthållen tycker kanske annorlunda.

Brynäs kommer till spel med samma trupp som besegrade Frölunda med 4–2 före uppehållet. Enda frågetecknet är målvakten Johan Holmqvist, som saknades på måndagens träning på grund av sjukdom. Felix Sandström fanns med i stället.

Mer läsning