Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Forsberg orolig för Ullmark – berättar även om tunga fjolåret: "Kunde inte träna"

/

Anders Forsberg är orolig för Linus Ullmark.
Den plötsliga NHL-succén har kommit för tidigt – och nu måste Buffalo skynda långsamt, menar tidigare Modotränaren.
– Det har gått för snabbt. Och det är vi medvetna om. Någonstans kommer det bli en svacka, säger han till Hockeysverige.se.

Annons

Linus Ullmark har gjort stor succé i NHL denna säsong. Efter att ha blivit uppflyttad från Rochester Americans i AHL har 22-åringen stått tio matcher för Buffalo och petat Chad Johnson.

Han har hyllats från alla möjliga håll och spås en lysande framtid i världens bästa hockeyliga. Men har det gått lite för snabbt? Det tycker i alla fall Buffalos chefsscout i Europa, Anders Forsberg.

– Det har gått för snabbt. Och det är vi medvetna om. Någonstans kommer det bli en svacka, säger han och fortsätter.

– Han är extremt talangfull. Det var samma sak i Modo. Han har allt som krävs för att bli en riktigt, riktigt bra målvakt. Det går så fort för honom nu och vi hade räknat med att han kanske skulle vara i NHL i vår, men nu är han där och spelar som han gjort det länge.

LÄS MER: Ullmark om NHL-livet, största hindret – och Modos betydelse: "Jag lever min dröm"

Linus Ullmark kommer från en sommar med två höftoperationer och mycket rehabträning. Problemet började redan förra säsongen och spolierade stora delar av året för Lugnvikssonen.

– Fjolårssäsongen kommer vara fantastiskt nyttig för honom. Han hade det tufft med många saker. Vi märkte tidigt i fjol på hösten att det inte funkade. Det var diskussioner om att göra en operation under säsongen till och med, säger Forsberg till Hockeysverige och erkänner att Ullmark hade problem att träna under fjolåret.

– Det var krångligt framför allt träningsmässigt. Vissa dagar vaknade han och kunde inte träna ordentligt.

LÄS MER: Modos målkung lånas ut: "Ska bli jättekul"

Trots NHL-succén och att Ullmark, i nuläget, får ses som Buffalos förstemålvakt kan det bli så att han skickas ned till AHL inom kort. Robin Lehner, klubbens tilltänkte förstekeeper, är snart tillbaka från skada och då kan Ullmark flyttas till Rochester Americans för att få fortsatt speltid och klättra på utvecklingskurvan.

– Det kan bli så. Det är viktigt för Linus att få en lagom portion med matcher och press så det inte bli för mycket. Han är fantastiskt bra nu, men han kan bli otroligt bra om allt faller på plats, säger Anders Forsberg.

LÄS MER: Bill Thomas tillbaka – då petas Olofsson

LÄS MER: Han är hjärnan bakom Modos försvarsspel

Mer läsning