Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemliga mötet ska ta tidigare Modotalangerna till JVM

/

Juniorkronorna gör nu allt för att få loss William Nylander och Adrian Kempe till JVM.
I tisdags, under ett möte med NHL, skickade svenska hockeyförbundet in en "Request of release" till NHL-ledningen för att få de tidigare Modotalangerna till turneringen.

Annons

Förra året var det André Burakovsky som hindrades från att åka till JVM. I år kan det bli William Nylander och Adrian Kempe.

Därför valde svenska hockeyförbundet, efter ett möte med NHL i tisdags, att skicka in en så kallad "Request of release" till de högsta hönsen i NHL för att Toronto Maple Leafs och Los Angeles Kings ska släppa de tidigare Modotalangerna.

För Sportexpressen, som rubricerar mötet som hemligt, bekräftar förbundet en träff med NHL.

– Det stämmer att vi under ett möte med NHL i New York under tisdagen lämnade in en så kallad "Request of release" till ligaledningen för att få hjälp att få loss spelarna, säger hockeyförbundets vice ordförande, Peter Forsberg, till SportExpressen.

LÄS MER: Kempe om JVM-chanserna: "Om jag får säga vad jag tror nu så..."

Under mötet med NHL:s näst högste chef, Bill Daly, var även hockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt och SHL:s VD Jörgen Lindgren och sportchef Johan Hemlin med.

Nu hoppas förbundet att mötet ska utmynna i att NHL-klubbarna släpper Kempe och Nylander. Det som talar för det är att Toronto och Kings måste släppa 19-åringarna om de inte spelar i NHL vilket ingen av spelarna gör. Samtidigt lyckades Juniorkronorna inte få med André Burakovsky ifjol som pendlade mellan AHL och NHL förra säsongen.

Andra spelare med Modokoppling som är aktuelle för JVM är Carl Grundström och Dmytro Timashov.

LÄS MER: Reideborn om sitt stukade självförtroende

LÄS MER: Fem Modospelare uttagna i landslaget

Mer läsning