Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppas från Tre Kronor

/

Han har varit given i Tre Kronor sedan i våras – men Patrik Hersley stoppas av sin klubb inför prestigemötena med Finland.
– Jag räknar inte med Patrik och förstår att han inte vill bråka med sin arbetsgivare, säger förbundskapten Pär Mårts till Aftonbladet.

Annons

Patrik Hersley bombade målrekordet för backar sönder och samman i SHL i fjol och har fortsatt på samma linje både i Tre Kronor och i sin KHL-klubb Sibir Novosibirsk.

Han leder landslagets interna skytteliga (Åtta poäng) och målligan för backar (14 mål) i KHL.

Men, när det drar ihop sig för landskamper mot Finland 6 och 8 februari i Västerås och Stockholm finns inte succébacken med.

– Vi har fyra matcher i KHL under den period som landslaget har sin samling i Sverige i februari. Bland annat två matcher i Vladivostock, nio tidszoner från Sverige. Det är ett speciellt läge, men jag låter Tre Kronor få berätta om hur det blir med min medverkan, säger Patrik Hersley till Aftonbladet.

För tidningen bekräftar förbundskapten Pär Mårts:

– Vi söker releaser från den klubben, men vi hör inget. De andra KHL-klubbarna svarar, men inte Sibir. Jag räknar inte med Patrik och förstår att han inte vill bråka med sin arbetsgivare, säger han.

Nu vill förbundskaptenen att förbundet sätter press på KHL.

– Det finns regler för de nationella ligorna. Men KHL har ändå lagt matcher när det ska vara landskampsuppehåll. Den här säsongen kan vi inte göra något åt det. Men jag hoppas det blir en förändring till nästa säsong, säger Mårts.

Mer läsning