Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suddenförlust mot topplaget

/

Mora var ytterst nära att avgöra i slutminuten mot Karlskrona, men det vill sig inte för MIK just nu.
Matchen mot topplaget gick till förlängning där KHK avgjorde efter tre minuter och tog extrapoängen; 4–3.
– Synd att pucken tog i hjälmen.

Annons

De orden kom från Emil Bejmo som via en styrning med cirka halvminuten kvar av ordinarie tid var väldigt nära att få bli matchvinnare inför drygt 4 000 åskådare som hade letat sig till FM Mattsson Arena denna lördag.

– Vi hade ett långt anfall, Fish (Christopher) sköt och jag styrde. Synd att pucken tog i hjälmen i stället för mål och det blev bittert slut på den här matchen, konstaterade Bejmo.

I sudden var det i stort sett bara ett lag på isen och Karlskrona parkerade i MIK:s zon.

– Vi har det självförtroendet att kunna ställa upp med tre forwards, vi gick verkligen för extrapoängen, menade KHK-tränaren Torbjörn Karlsson som förstås var nöjd att få med bonuspoängen.

– Vi brukar ha svårt att vinna här. Det var en fartfylld match med tre jämna perioder, där vi bytte chanser med varandra. Men i sudden fick inte Mora låna pucken, konstaterade Karlsson.

Moras tränare, Jeremy Colliton, kunde besviket, efter de fem tidigare raka vinsterna, räkna in tredje raka förlusten.

– Men det var helt klart bättre nu än senast (Björkklöven 2–7), men det är ändå alldeles för mycket upp och ner, menade han.

– Jacob (målvakten Johansson) var riktigt bra och gav oss chansen, men jag förväntar mig att vi gör mer när vi har hemmaplan.

Förutom att MIK inte blev helt poänglöst, var det största glädjeämnet att Lukas Bengtsson var tillbaka på isen efter sin handskada.

MIK:s stjärnback gick sönder den 27 december, i hemmamötet mot Malmö, och hade således inte spelat match på över en månad.

– Klart han var lite "rostig" då han inte spelat på länge, men jag är glad att han är tillbaka, konstaterade Colliton.

Mora började matchen bra och comebackande Bengtsson satte 1–0 från blå med knappt två minuter till den första pausen. Det var också ställningen efter första 20, men Karlskrona saknade inte chanser.

I andra kvitterade gästerna och 1–1 stod det inför tredje perioden.

Där tog KHK ledningen efter drygt två minuter, men knappa halvminuten senare kvitterade Jerry Pollastrone efter att ha snärtat upp pucken i bortre krysset.

Karlskrona tog ledningen på nytt, men Matt Fornataro, som missade matchen mot Björklöven (säkerhetsåtgärd), kvitterade efter en retur.

Och i slutet av matchen kom jätteläget för Emil Bejmo, men Mora verkar ha hamnat i det där läget när det inte studsar lagets väg.

– Min styrning kunde ha gått i mål i stället. Synd att vi tappade helt i sudden, allra helst som vi avslutade ordinarie tid så bra och kunde lika gärna ha avgjort där. Det gav en bitter eftersmak.

Sex raka förluster, fem vinster, och nu tre raka förluster på nytt. Det är Mora IK:s facit de senaste 14 matcherna.

På tisdag väntar svårspelade Karlskoga i Nobelhallen. Karlskoga som jagar en plats bland topp två.

– Det finns inget annat än tre poäng som gäller där, sa en bestämd Emil Bejmo.

Mer läsning