Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelsklara trots förlust

/
  • Mora IK förlorade mot Almtuna men är ändå klart för slutspel.

Mora fick ägna stor tid av matchen mot Almtuna med att jaga i underläge.
Trots förlust är dock laget klart för slutspel, då ingen av konkurrenterna Vitta Hästen eller Timrå tog någon trepoängare.

Annons

Innan tisdagsmatchen mot Uppsalalaget Almtuna hade Mora åtta poängs övertag på Vita Hästen och nio på Timrå, som alltså behövde full pott i de återstående matcherna för att utmana Mora. Ett guldläge för masarna, som i det scenariot bara behövde ta en poäng för att säkra slutspelsplats.

Mora IK inledde starkast mot Almtuna, åtminstone i fem mot fem. I PP var Almtuna klart bättre, och värjde sig dessutom skickligt i numerärt underläge. Mora fick in första målet, men det var en ledning som de bara fick hålla i 77 sekunder innan Almtuna kvitterade. Uppsalalaget jobbade sig in i matchen och perioden slutade 1–1, vilket rättvist reflekterade ett allt jämnare spel.

Andra perioden började i Almtunas favör, då de tog ledningen med 2–1 efter att ha hamnat i ett två-mot-ett-läge framför Moramålet. De utökade sedan till 3–1, samtidigt som Moras spel dalade. Det dröjde innan Mora kom tillbaka, men efter ett snyggt mål av Johan Alcén, skickligt framspelad av Palin och Bejmo, kunde de först reducera och sedan kvittera via Jerry Pollastrone innan paus.

Tredje bjöd dock på ytterligare en tung start för Mora, som trots att de nu spelade bättre återigen fick jaga.

Matchen slutade 5–3 efter att Almtuna tilldömts ett mål då Mora störde ett friläge.

Varken Timrå eller Vita Hästen lyckades dock ta tre poäng denna kväll, vilket innebär att Mora trots förlust är klart för slutspel.

Mer läsning