Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockey kallar hem lånet från BIK Karlskoga: "Känner att vi behöver honom"

Örebro Hockey kallar hem Rodrigo Abols från BIK Karlskoga.
Forwarden har varit utlånad till den hockeyallsvenska samarbetsklubben de senaste 13 matcherna och bland annat öst in poäng i powerplay.
– Rodrigo har gjort ett bra jobb i Karlskoga, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

Annons
Rodrigo Abols under en träningsmatch med Örebro Hockey i höstas. Arkivfoto: Petter Arvidson/Bildbyrån

LÄS OCKSÅ: Efter nio raka förluster – nu gör sig Örebro av med slovakiske forwarden

Tre dagar innan transferfönstret stänger, och bara timmar efter att Örebro Hockey gjort sig av med förre poängkungen Libor Hudacek, kallar klubben alltså hem utlånade centern Rodrigo Abols från BIK Karlskoga.

Abols, som var ett nyförvärv i Örebro inför årets säsong, inledde säsongen i SHL-klubben men fick lite speltid och noterades bara för en assist på 26 matcher. Under utlåningen till BIK har han däremot fått stort förtroende och gjort tio poäng på 13 matcher, varav ett stort antal i powerplay där han bildat en het formation med bland andra Fredrik Forsberg, i det hockeyallsvenska jumbolaget.

– Rodrigo har gjort ett bra jobb i Karlskoga och vi känner att vi behöver han här hemma i Örebro, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubben hemsida.

22-årige Abols är högaktuell för Lettlands VM-lag i vår, och har trots sin ålder redan 38 landskamper på meritlistan.

BIK och Örebro har sedan tidigare kommit överens om att Arvid Aronsson och Filip Ahl kommer att bli kvar i klubben resten av säsongen. BIK har också Leksands Fredrik Forsberg på lån säsongen ut, och just nu är också Färjestadsmålvakten Olle Eriksson Ek inlånad till laget, liksom Färjestadsbacken Alexander Leandersson. Tidigare under säsongen har BIK också lånat Johan Wiklander från Örebro.

Mer läsning