Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnade Brynäs – nu är centern klar för SSK: "Vill bidra med bra karaktär"

På tisdagen meddelade SSK via sin hemsida att de gjort klart med en center.
Förre Brynäs-spelaren Christopher Liljewall ansluter till laget.
– Självklart vill jag ha och göra mig förtjänt av en framträdande roll. Jag har sett SSK några gånger den här säsongen och det finns mycket positiva saker i spelet, säger Liljewall till klubbens hemsida.

Annons
Liljewall är klar för Södertälje. Här när han spelade med Rögle.Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Förra veckan annonserade Brynäs via sin hemsida att en rad spelare får lämna klubben. En av dem var Christopher Liljewall, som haft en tung säsong med Gävle-laget.

Två dagar efter det stod klart att Liljewall lämnar Brynäs, kom också det första ryktet om att han är klar för Södertälje.

Läs också: Efter misslyckade säsongen i Brynäs – ryktas vara klar för Södertälje SK

Ett rykte som på tisdagen bekräftades via klubbens hemsida.

28-årige Liljewall har spelat i SHL de senaste tre säsongerna, och i Rögle under sju raka säsonger, där han var kapten under säsongen 2016-17, innan han inför förra året bytte klubb och anslöt till Brynäs.

– Jag har spelat ett antal år och skaffat mig en hel del erfarenhet. Jag vill bidra med en bra karaktär, stort hjärta och en vinnarskalle. Jag vill gå i bräschen hundra procent överallt, både offensivt och defensivt, säger Liljewall till klubbens hemsida.

Under fjolåret hade Liljewall ett tufft år. Centern gjorde endast 7 poäng (3+4) på 49 matcher med Brynäs.

– Självklart vill jag ha och göra mig förtjänt av en framträdande roll. Jag har sett SSK några gånger den här säsongen och det finns mycket positiva saker i spelet. Det känns som jag passar in i spelet och även i klubbens ambition att komma uppåt. Jag har själv varit med och gjort den resan och vet vad som krävs, säger han till klubbens hemsida, då han under säsongen 2014-15 var med och tog Rögle upp till SHL.

Liljewall har skrivit på ett tvåårskontrakt med Södertälje.

Mer läsning