Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Honken" på väg till Malmö – eller Brynäs

Det är ekonomisk kris i Almtuna.
Nu kan Johan "Honken" Holmqvist vara på väg att lämna klubben för Malmö, skriver UNT.
Men enligt Aftonbladet.se ska Brynäs också vara aktuellt.

Annons

Det är hockeybloggaren Mr Madhawk som uppger att en övergång till Malmö är nära förestående för Brynäs gamle guldhjälte.

Almtunas ekonomiska läge gör att kostnader måste sänkas, och en försäljning av klubbens bästa spelare är en av lösningarna.

Enligt uppgift i bloggen Mrmadhawk.se ska Almtuna kräva 400 000 kronor för att släppa "Honken".

Frågan är hur Brynäs ställer sig till den summan. Enligt Aftonbladet ska sportchefen Stefan Bengtzén jobba hårt för att få "Honken" som backup till Bernhard Starkbaum säsongen ut.

Brynäs har haft en stökig säsong på målvaktssidan med skador och sjukdomar på båda de unga jättelöftena Jonas Johansson och Felix Sandström

UNT skriver att stora förändringar väntar i spelartruppen och i organisationen, där en annan före detta brynäsare Björn Danielsson är sportchef.

I ett pressmeddelande skriver klubben:

"Det är ingen hemlighet att Almtuna IS haft en ansträngd ekonomi under ett flertal år. Situationen har ytterligare förvärrats under innevarande säsong. Trots ett stort stöd från befintliga sponsorer, vilket Almtuna särskilt vill tacka för, måste Almtuna under rådande förutsättningar minska sina kostnader för att säkra föreningens överlevnad. Föreningens styrelse har mot den bakgrunden vid ett extra styrelsemöte under helgen beslutat att genomföra förändringar i spelartruppen och organisationen i övrigt för att skapa förutsättningar för en ekonomi i balans."

Mer läsning