Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Åslins svåra val

/
  • I morgon är sista dagen för David Åslin med flera att lämna besked om framtiden. LIF-forwarden utesluter inte en fortsättning med Leksand i Hockeyallsvenskan.

På fredag ska spelarna ta ställning om fortsatt spel i nedflyttade Leksand. David Åslin utesluter inte en fortsättning.
– SHL är den nivå jag vill spela på, men – Leksand är Leksand, säger Åslin.

Annons

I måndags berättade Leksands sportchef Tore Jobs om Leksands lagbygge på klubbens hemsida. Viktor Mårtensson är den ende som skrivit på ett nytt kontrakt med Leksand – och på fredagen är sista dagen för alla andra att ta ställning.

David Åslin är en av dessa och befinner sig just nu i USA och Los Angeles på semester och är hemma i Leksand igen den 23 april.

– Jag stänger inte någon dörr. Jag är intresserad av alla som är intresserade av mig, säger Åslin.

Kan du tänka dig spel i Leksand nästa säsong?

– Ja, det kan jag absolut tänka mig. Som jag sa, jag utesluter ingenting.

Hur ser du på att spela i Hockeyallsvenskan med Leksand kontra SHL?

– Ja, det är ju klart att SHL är den nivå som man vill spela hockey på men, samtidigt – Leksand är Leksand. Man får tänka med hjärna eller hjärta. Det är ett svårt val, erkänner Åslin.

Är Leksand enda allsvenska alternativet?

– Jag är på semester just nu så jag vet inte så mycket. Jag får kolla med min agent när jag kommer hem sen, säger Åslin.

Även Tobias Forsberg och Oscar Alsenfelt är på semester i USA i nuläget.

– Vi har inte åkt hit tillsammans. Men vi ska försöka träffas och ses över en bit middag, berättar Åslin.

Bland spelarna som fått kontraktsförslag finns David Åslin, Tobias Forsberg, Fredrik Händemark och Jon Knuts. Under torsdagen träffades sportchef Tore Jobs och Mattias Ritola.

– Vi får se hur det går i morgon (läs: fredag), säger Tore Jobs.

Från och med nästa vecka går Leksands sportchef vidare med namn utifrån – och har sagt att fyra-fem intressanta spelare är klara för klubben inom två veckor.

Hur är din känsla?

– Jag är kolugn. Jag är verkligen helt lugn. Jag har också andra intressanta spelare som jag tittar på, men jag hoppas att de här LIF-spelarna ställer upp och vill vara med på resan. Jag pratade med Mikael "Challe" Karlberg häromdagen, han sade att det bästa han gjorde var att stanna kvar i Allsvenskan med Leksand. Året därpå vann han skytteligan i Elitserien med Leksand.

– Jag hoppas verkligen de vill vara med för att utvecklas mer – och sedan får vi, som sagt, se hur det går, säger Tore Jobs.

Mer läsning