Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansk VM-back till Leksand

/
  • Matias Lassen till vänster på bilden, här i en match mot Juniorkronorna i JVM.

Leksand värvar ett danskt superlöfte till backsidan. Matias Lassen, född 1996, har skrivit på ett tvåårskontrakt och är högaktuell för VM.
– Det är en stor signering, säger Tore Jobs på klubbens hemsida.

Annons

Leksands tredje nyförvärv för säsongen är i hamn – och det är ytterligare en förstärkning till backsidan.

Det är det danska superlöftet Matias Lassen, som hämtas från danska Rödövre. Den senaste säsongen blev det två poäng på 23 matcher i klubben. Matias Lassen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– En back från Danmark, född 1996. Det är en stor signering. Det är en junior som redan nu har debuterat i danska A-landslaget. Han blev bästa spelare på isen i en landskamp mot Vitryssland förra veckan, säger Tore Jobs på Leksands IF:s hemsida.

Matias Lassen var med i det danska landslaget som överraskade alla i junior-VM och har stor chans att komma med i Danmarks VM-trupp.

Leksand har haft ögonen på 19-åringen ett längre tag och har tagit hjälp av LIF-legendaren Tomas Jonsson, assisterande tränare i Danmarks landslag.

– Han har stor framtidspotential och har en spännande framtid i Leksand. Jag hoppas han kan stanna länge hos oss och jag tror att han hamnar på andra sidan Atlanten förr eller senare, säger Tore Jobs.

Leksand har nu fem backar på kontrakt och prioriterar att säkra upp backsidan. På önskelistan finns spelskickliga backar och Tore Jobs letar efter en till högerfattad back.

– Vi hoppas kunna behålla Pontus Själin som ifjol hade ett rookie-kontrakt i SHL.

När det kommer till målvaktssidan hoppas Leksands sportchef ha en lösning under nästa vecka.

– Vi undersöker marknaden så bra vi kan. Jag pratade med Oscar Alsenfelt genom hans agent i går och han har SHL-anbud. Vi har ett par backupmålvakter som vi diskuterat och har två intressanta namn, men prioritet ett är förstamålvakten, säger Tore Jobs.

Mer läsning