Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengtsson målskytt i comebacken

/

Han kom, han hyllades, han gjorde mål.
Men Lukas Bengtsson fick lämna isen som förlorare i sin comeback.
– Surt att vi inte kunde täppa igen i sudden, säger Bengtsson.

Annons

Annars var han förstås glad att få spela match igen. Senast det hände var i förlustmatchen mot Malmö för ganska precis en månad sedan (27/12).

– Kul att vara tillbaka och det kändes okej i handen, konstaterar han.

Var det du själv eller läkaren Thomas Marnéus som bestämde att comebacken skulle ske nu?

– Marnéus hade sagt, efter att ha tagit bort stiftet, att det var läkt och att det efter det bara gällde och få upp kraften i handen.

– Jag har inte full kraft än och det kommer alltid att göra ont där man haft ett brott, det vet jag sedan tidigare (lillfinger som gått av), men det var bara att köra.

– Skottet är inga problem, även fast jag inte kommit upp i samma kraft som tidigare, menar han.

Men det räckte för att få på en perfekt träff som gav 1–0 i slutet av första perioden, signerat Moras stjärnback.

– Riktigt kul att få sätta en puck redan i första matchen, det var ett bra pass också från Johnsson (Johan), poängterar Lukas som gärna berömmer lagkamraterna.

Efter matchen kände han lite smärta i handen, men frågan är om det inte sved mer över att det "bara" blev en poäng mot Karlskrona.

– Jag har lite ont nu, men så blir det efteråt. Under matchen kände jag inget.

– Visst var det surt att vi inte kunde täppa igen i sudden, men det var ändå en bra match och det var ju tabellettan vi mötte, påminner Lukas.

Den 20-årige Morabacken, som med största säkerhet gör sin sista säsong i klubben, ser fram emot resten av säsongen och allra närmast väntar Karlskoga på bortais.

– En viktig match innan uppehållet, det är bara att ladda om batterierna inför den matchen. Vi spelade visserligen bra i dag, men vi kan bättre, lovar den comebackande målskytten.

Mer läsning