Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK värvar kanadensisk poängkung från norska ligan – och förstärker ledarsidan: "Jättespännande lag på gång"

Under måndagen meddelade AIK via ett pressmeddelande att de gjort klart med en ny spelare.
Forwarden Garry Nunn ansluter till klubben.
Samtidigt meddelade klubben också att de förstärkt ledarstaben.

Annons
Garry Nunn, som var hela norska ligans poängkung, ansluter till AIK inför kommande säsong.Bild: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån

Forwarden Garry Nunn är AIK:s senaste nyförvärv. På måndagen presenterades han av klubben via ett pressmeddelande. 28-åringen kommer senast från spel i den norska ligan och laget Frisk Asker, där han föregående säsong gjorde 62 poäng (24+38) på 45 matcher, vilket gjorde honom till poängbäst i hela ligan.

Ursprungligen kommer Nunn från Victoria, Kanada och har tidigare bland annat gjort två säsonger i San Antonio Rampage, innan han föregående säsong lämnade Nordamerika för Norge.

Med sig från Norge får Nunn en ledare, där Jeff Jakobs är ett av de två namn som kliver in i ledarstaben som assisterande tränare till Tomas Mitell. Jakobs var under säsongen som gick assisterande tränare i Storhamar, som under förra veckan blev norska mästare.

Den andra assisterande tränaren som kliver in i a-laget är Peter Nylander, som senast kommer från J20-laget där han varit huvudtränare.

Jakobs och Nylander kommer ha fokus på backar respektive forwards.

– Precis som vårt lag vill vi bygga upp vårt ledarteam med olika människor som kompletterar varandra och vi tror vi har hittat en väldigt bra lösning med Jeff och Peter som kompletterar Tomas ledaregenskaper. Vi tycker att vi har ett jättespännande lag på gång och samma sak med ledarstaben kring laget där organisationen känns jättebra, säger sportchefen Anders Gozzi i pressmeddelandet.

Mer läsning